09.05.2017. 11:15, Obavijesti

 

 

Naši razgovori: „Uloga medija u izgradnji mira“


Pozivamo Vas na:
Naši razgovori:
„Uloga medija u izgradnji mira“

Sala općine Kupres, 10. svibanj s početkom u 11:00h 


Razgovor će biti održan u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se sudjelovanje predstavnika/ca lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskih zajednica i poslovnog sektora iz općine Kupres.

Svrha „Razgovora“ je pružiti mogućnost građanima da kroz otvoren i iskren dijalog počnu razumijevati životna iskustva i perspektive „drugih“ i ostvare suradnju na aktivnostima koje mogu izgraditi mir i povjerenje u lokalnim zajednicama. Kako živimo u društvu koje je još uvijek opterećeno posljedicama prošlosti, ali i činjenicom da se mir konstantno ugrožava diljem svijeta, zajednički moramo afirmirati vrijednosti mira kao naše civilizacijske ali i osobne odgovornosti. Samo tako možemo kreirati život bez strahova, uz međusobno poštivanje, razumijevanje i povjerenje, ali i solidarnost kao sastavni dio naše filozofije života.

Moderator  „Razgovora“ će biti Vehid Šehić, Forum građana Tuzla (partner u okviru projekta PRO-Budućnost), a uvodne riječi će dati Ilija Šagolj, novinar i publicist.

Cilj projekta PRO-Budućnost je da doprinese izgradnji povjerenja među svim građanima Bosne i Hercegovine. Projekt se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga i razumijevanjem "druge strane". Projektne aktivnosti uključuju obuku, mirovne kampove, javna govorenja, kulturne događaje, male grantove i lokalne inicijative. Putem dijaloga među grupama i edukacije, građani Bosne i Hercegovine se mogu osvrnuti na prošle događaje i okrenuti ka budućnosti i početi surađivati na izgradnji zemlje koja se bazira na vrijednostima tolerancije i različitosti.

PRO-Budućnost

Pregledavate mobilnu verziju stranice.