11.05.2017. 12:18, Vijesti

 

 

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekta dodjele socijalne i ekonomske pomoći između općine Kupres i organizacije CRS

KUPRES - Dana 09.05.2017. godine u zgradi općine Kupres, potpisani su Ugovori  o sufinanciranju projekta vrijednog 56.497,53 KM između Općine Kupres (20%) i organizacije CRS - Catholic Relief Services (80%) u zajedničkoj provedbi projekta „Integrirana podrška raseljenih osoba i izbjeglica u BiH, Srbiji i Crnoj Gori“ a u skopu projekta Regionalnog Stambenog Projekta (RSP)

Projekat provodi i donira Vlada SAD-a i CRS – Catholic Relief Services a glavni donator je BPRM (Odjel  Vlade SAD-a za populaciju, izbjeglice i migraciju).

 

 

 

 

Potpisivanjem ovih Ugovora, nečelnik Općine Kupres se obvezao na sufinanciranje 20% vrijednosti projekta u iznosu 11.299,51 KM za 17 korisnika socio-ekonomske pomoći u vidu donacije stoke, poljoprivredne mehanizacije, pčela i opreme, sustava za navodnjavanje te novčanih pomoći (stipendija) ugroženim pojedincima.

Projekat se provodi u 2 faze:

  1. Dodjela sjemenskog materijala – 27.04.2017.
  2. Isporuka socijalne i ekonomske pomoći –  realizacija u periodu: kraj 5. mj. do početka 6. mj.

Ovih 17 korisnika od ukupno njih 30, odabrani su od strane navedenih donatora a u sklopu Regionalnog Stambenog Projekta koji se provodi od konca prošle godine.

U sklopu ovoga projekta, za korisnike će bit održane radionice i sastanci za korištenje novih tehnologija u poljoprivredi: higijena i ishrana stoke, prerada mlijeka u seoskim domaćinstvima te proizvodnja povrća i žitarica.

 

T.Ivić/www.opcinakupres.ba

 


Pregledavate mobilnu verziju stranice.