28.08.2017. 12:27, Vijesti

 

 

Održana V. Šumarijada Federacije BiH - Kupres 2017


U organizaciji Šumsko gospodarskog društva Hercegbosanske šume Kupres, Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije BiH i Hrvatskog šumarskog društva BiH u petak je, 25. kolovoza, u Kupresu u hotelu Adria ski službeno otvorena peta dvodnevna Šumarijada Federacije BiH – Kupres 2017.


Pred oko 500 okupljenih sudionika dvodnevne manifestacije koja je za cilj imala druženje i natjecanje u šumarskim i sportskim disciplinama i razmjenu iskustava kroz kontakte i predavanja u cilju što bolje zaštite šuma u FBiH direktor Šumsko gospodarskog društva HB šume Kupres, Branko Ivković poželio je dobrodošlicu predstavnicima šumarija iz FBiH, te predstavnicima šumarskih organizacija i fakulteta iz FBiH i Hrvatske, predstavnicima županijske i federalne vlasti i ostalim sudionicima.


Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić otvorio je V. Šumarijadu FBiH te organizatorima, suorganizatorima i svim sudionicima dvodnevne manifestacije zaželio uspjeh u stručnim šumarskim i sportskim disciplinama i ugodan boravak u Hercegbosanskoj županiji.


Predsjednik Vlade između ostalog rekao da će Vlada Hercegbosanske županije i u budućnosti podržavati šumarstvo i drvoprerađivačku industriju, a naročito industriju u finalnoj obradi drveta prema EU normama i standardima, što će dovesti do povećanja prihoda, rasta investicija i novih radnih mjesta.


U subotu, 26. kolovoza, uspješno je završena V. Šumarijada Federacije BiH - Kupres 2017. Ukupni pobjednik V. Šumarijade Federacije BiH - Kupres 2017. je ekipa JP "ŠUME TUZLANSKOG KANTONA" koja je ekipni pobjednik u šumarskim disciplinama. Šumarijadi je pored istaknutih gostiju iz FBiH i susjedne Republike Hrvatske nazočio i
ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije, Ivica Brešić.

Pregledavate mobilnu verziju stranice.