08.10.2017. 21:17, Vijesti

 

 

Izvanredna i opunomoćena Veleposlanica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelia Achmad Yani posjetila Hercegbosansku županiju


6.10.2017. godine je u zgradi Vlade Hercegbosanske županijeodržan sastanak kojem su nazočili Njezina Ekscelencija, izvanredna i opunomoćena Veleposlanica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, gđa. Amelia Achmad Yani sa savjetnikom za ekonomska pitanja Veleposlanstva gdinom Rachy Rachmatom i predstavnicima indonezijskih medija, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije gdin. Ivan Jozić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije gdin. Ivica Brešić kao i predstavnik Bosna Bank Internationala, gdin. Mirza Vejzagić.

 

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije je otvoriosastanak zahvalivši se Veleposlanici na želji i posjeti Hercegbosanskoj županiji kao i na iskazanom interesu za ulaganjem u ovu županiju.

 

Nj.E. Veleposlanica Amelia Achmad Yani se zahvalilana srdačnom prijemu te istakla da je glavni razlog prvog posjeta Hercegbosanskoj županiji proizvodnja sira i mliječnih proizvoda te naglasila mogućnost izvoza poznatog Livanjskog sira u Indoneziju.

 

Ministar Brešić je pozdravio nazočne te ukratko  predstavio Hercegbosansku županiju kao imoguće prilike za suradnju  saIndonezijom rekavši da uz posjetu Njezine Ekscelencije Veleposlanice Yani mljekarama na području Općine Livno i okolice, postoji i mnoštvo prilika za suradnju među kojima su mogućnosti lovnog i sportskog turizma.

 

Također, predstavljen je i projekt opremanjalaboratorija za mikrobiološko ispitivanje hrane i vode Zavoda za hranu i veterinu Hercegbosanske županije, kao jednog od najperspektivnijih projekata koji će omogućiti Županiji ali i okolici najviše standarde u proizvodnji mesa, mlijeka i ostalih prehrambenih proizvoda.

vvu.jpgvvv.jpg

Pregledavate mobilnu verziju stranice.