18.10.2017. 09:40, Vijesti

 

 

Ovogodišnji XVIII. Humski dani poezije počeli su književno-pjesničkim susretom s učenicima osnovnih i srednjih škola u Livnu

Ovogodišnji XVIII. Humski dani poezije počeli su književno-pjesničkim susretom s učenicima osnovnih i srednjih škola u Livnu, 16. listopada 2017. u 12,25 sati.
Susret je upriličen u Gimnaziji Livno. Druženje pjesnika i pisaca iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i učenika i nastavnika jezika osnovnih i srednjih škola u Livnu trajalo je više od predviđenog.

Sedamdesetak učenika imalo je prigodu poslušati pjesme i kratku prozu izvorno od kreatora pjesnika i pisaca: Ružice Hrnjkaš, Ivana Sivrića, Mije Tokića, Stanislava Bašića, Marine Alerić- Bebić i fra Ćire Lovrića.


Mnoštvo pjesničkih duša na jednom mjestu, pitko poetsko slovo prekidano pljeskom teklo je i teklo. Bio je to sjajan poticaj i učenicima - odvažiti se i podijeliti s nama svoje radove.

Predsjednik DHK HB Ivan Sivrić uručio je školama sudionicama susreta priznanja i vrijedne knjige za školske knjižnice. Radosni povodom prvog ovakvog susreta i puni nade da je poetski ambijent bio vjetar u leđa mladim budućim pjesnicima i piscima zahvaljujemo književnicima na divnom druženju.
Do nekog novog susreta dirnuti mladom kapljicom, cvrkutom ptice na prozoru, stijegom na kamu, novom nadom, mostovima koji nas riječju i duhovnošću vežu, pišite, govorite, ostavljajte trag.

Gimnazija Livno

ruza.jpg


Pregledavate mobilnu verziju stranice.