02.12.2017. 00:31, Vijesti

 

 

Obdukcija tijela Slobodana Praljka pokazala da je popio kalijev cijanid

Obdukcija tijela Slobodana Praljka, koji je popiootrov u sudnici nakon što je čuo da je pravomoćno osuđen kao ratni zločinac, započela je u 11 sati u forenzičkom laboratoriju u Haagu, neslužbeno doznaje Večernji list na mjestu događaja.   

ZAPEČAĆENO PISMO Praljkovo oproštajno pismo: Ne želim ni groba nipogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju Obdukciji su prisustvovali i obducent i toksikolog iz Hrvatske, a sinoć je iz nizozemskog javnog tužiteljstva priopćen preliminarni nalaz: Praljak otrovao kalijevim cijanidom. "To je rezultiralo prestankom rada srca, što je razlog smrti na koji se sumnja”, priopćilo je javno tužiteljstvo u Haagu. 

Na obdukciji su bila prisutna i dva hrvatska stručnjaka. U dogovoru sa sudom u Haagu i hrvatskim vlastima oni su bili promatrači na obdukciji tijela Slobodana Praljka. Ne zna se kada će biti prevezen u Zagreb Tijekom prijepodneva nitko još nije mogao reći kad se očekuje da pokojnikovo tijelo bude spremno za transport u Hrvatsku. Obdukciji su, kako nam je prenio jedan izvor u Haagu, prisustvovali i obducent i toksikolog iz Hrvatske, poslani jučer iz Zagreba specijalno s tim ciljem da sudjeluju u ovom dijelu neovisne istrage nizozemskih istražitelja o okolnostima samoubojstva pravomoćno osuđenog ratnog zločinca u sudnici Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. Otprilike sat vremena nakon što smo doznali neslužbene informacije, sa službenom potvrdom oglasili su se i nizozemski tužitelji koji vode istragu. 

"Jutros je započela obdukcija tijela gospodina Praljka. Dva hrvatska stručnjaka prisutna su kao promatrači na zahtjev ICTY-ja. Rezultati još nisu dostupni", priopćio je haaški ured javnog tužiteljstva Nizozemske na svom profilu na Twitteru.

vecernji hr.

praljak.jpeg


Pregledavate mobilnu verziju stranice.