15.12.2017. 20:10, Vijesti

 

 

Koalicija ,,Pod lupom“ promatra prijevremene izbore za načelnika općine Glamoč


Koalicija za slobodne i poštene izbore ,,Pod lupom“ će promatrati sva biračka mjesta na prijevremenim lokalnim izborima u općini Glamoč, koji će se održati u nedjelju, 17. prosinca. 


Na ovim izborima će biti angažirano dvanaest građanskih, nestranačkih promatrača Koalicije ,,Pod lupom“, koji će biti raspoređeni na devet biračkih mjesta, u jedan mobilni tim i Općinsko izborno povjerenstvo Glamoč. 


Svojim angažmanom i tijekom ovih prijevremenih izbora Koalicija želi spriječiti moguće zloupotrebe i prijevare, osigurati poštovanje Izbornog zakona BiH, te zaštititi glasove birača.  


Koalicija ,,Pod lupom“ poziva političke subjekte koji sudjeluju na ovim izborima na poštovanje izborne šutnje koja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje sve do zatvaranja biračkih mjesta, a građane ohrabruje i poziva da izađu na izbore u što većem broju. 


Građani uočene nepravilnosti neposredno prije izbornog dana i na sam izborni dan mogu prijaviti Koaliciji na broj telefona 033 268 160.


Podsjećamo da je Koalicija ,,Pod lupom“ do sad promatrala Opće izbore 2014. godine, Lokalne izbore 2016. godine, osam prijevremenih izbora u osam općina, te ponovljene izbore u općini Stolac. Izbori u Glamoču su dvanaesti u nizu koje Koalicija nadgleda da bi osigurala slobodne i poštene izbore.

Priopćeno je iz Koalicije ,,Pod lupom“.

Pregledavate mobilnu verziju stranice.