27.12.2017. 12:17, Vijesti

 

 

Liječnici u HB županiji danas nastavljaju sa štrajkom

Pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Livnu od 19.12.2017. godine ukinuta je presuda Općinskog suda u Livnu od 15.11. ove godine kojom se zabranjuje štrajk Sindikatu liječnika HBŽ.

Razgovori našeg sindikata s vladom HBŽ  i resornim ministarstvom nisu donijeli nikakav konkretan rezultat.  Ne samo da se nisu uvaženi  naši zahtjevi nego resorno ministarstvo ne uvažava ni presudu Kantonalnog suda u Livnu te našem sindikatu ponovo, nezakonito,  uskraćuje reprezentativnost.

U ovakvoj situaciji Sindikat Liječnika HBŽ nema drugu mogućnost nego da se obustavom rada izbori za svoja radna, socijalna i materijalna prava. Liječnici u HBŽ ne žele ništa više od onog što već sada imaju naše kolege u Novoj Biloj, Jajcu, Travniku, Kiseljaku, Bugojnu, Zenici, Bihaću i u mnogim drugim gradovima u Federaciji BiH.

Zasada je u pet županija/kantona potpisan strukovni kolektivni ugovor za liječnike, u dvije županije/kantona se potpisuje ovih dana. U našoj županiji se nažalost Sindikat liječnika ne želi priznati ni kao službeni  partner za pregovaranje.

Zbog svega navedenog Sindikat liječnika  HBŽ nastavlja obustavu rada do ispunjenja naših zahtjeva.

livnoonline

zup_bolnica.jpg


Pregledavate mobilnu verziju stranice.