04.05.2018. 14:20, Obavijesti

 

 

Coca-Colina edukacija "Nauči, primjeni, kreni" za mlade u Livnu od 07.-09.05.2018.

Coca-Cola u 2018. omogućava besplatne radionice za 500 mladih širom Bosne i Hercegovine

Nakon što je Coca-Cola HBC B-H Sarajevo uprošloj godini pokrenula jedinstveni projekt podrške razvoju mladih Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini, uskoro nastavlja s drugom fazom programa, koji će ove godine obuhvatiti 500 mladih širom BiH. Pod sloganom „Nauči, primijeni, kreni“ Coca-Cola će i ove godine nezaposlenim pojedincima u dobi od 18 do 30 godina, motiviranim da nauče kako da se istaknu na tržištu rada, besplatno omogućiti učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada.

 

Edukacija u Livnu se održava od 07.-09.svibnja 2018. godine.

„Nakon iznimno uspješne prve godine programa iodličnih povratnih reakcija polaznika, ove godine u projekt želimo uključiti čak pet stotina mladih i obuhvatiti deset bosanskohercegovačkih gradova širom Bosne i Hercegovine. Uključivanjem što većeg broja polaznika želimo nastaviti doprinositi rješavanju jednog od najvećih društvenih problema – visoke nezaposlenosti mladih, te doprinijeti njihovom ostanku i pronalasku posla u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekt stoga prikazuje našu predanost zajednici, sudjelovanju u pronalasku odgovora na važna društvena pitanja te želju da budemo aktivan sudionik u rješavanju problema i razvoju bosanskohercegovačkog društva“,

 

izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalnadirektorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

 

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo pokrenula je ovajjedinstveni program u okviru aktivnosti podrške osnaživanju mladih i lokalnim zajednicama. Coca-Cola više od 40 godina posluje u Bosni i Hercegovini, te kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano doprinosi razvoju bosanskohercegovačkog društva pružajući podršku razvoju i osnaživanju mladih kao jednom od prioriteta angažmana u zajednici. Uz podršku javnih i privatnih partnera ovaj primjer dobre prakse Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavit će i u narednim godinama.

 

Program se realizira uz pokroviteljstvo ipodršku Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Grada Banje Luke, Grada Tuzle, Grada Mostara, AmChama – Američke privredne komore u Bosni i Hercegovini, te partnerskih organizacija: Vijeća mladih FBiH, Vijeća mladih Mostar, AIESEC-a u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, preduzetničkog i edukativnog centra Networks, Socijalno-edukativnog centra (SEC), Centra za kulturu Mostar, Munje – Inkubatora društvenih inovacija, Hocu.ba, CERK-a, Omladinskog resursnog centra Tuzla, BEST-a Mostar, UG Multi, Organizacije “Osmijeh za osmijeh”, Omladinskog kluba “Pod istim suncem Jablanica”, Životnog ateljea, Unije studenata iz Bihaća, Pronija i agencije PRIME Communications.

 

VIŠE INFORMACIJA O NAČINU PRIJAVE ZA RADIONICEU OSTALIM GRADOVIMA MOŽE SE PRONAĆI NA WWW.COCA-COLINAPODRSKAMLADIMA.BA.logoba-ccpm.pngcoca_cola2.jpg

Pregledavate mobilnu verziju stranice.