11.05.2018. 12:56, Vijesti

 

 

Sastanak HDZ-a 1990 i HSP-a u Vitezu

 9. svibnja 2018. godine održan je sastanak u Vitezu u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice HDZ-a 1990 izaslanstava HDZ-a 1990 i HSP-a koje su predvodili predsjednici Ilija Cvitanović i Nikola Raguž.

Razgovarano je o zajedničkom nastupu na Općim izborima 2018. godine gdje je postignut visok stupanj usuglašenosti političkih stavova.

Na sastanku je naglašeno i to da je nužno okrupnjeti maksimalno političke opcije koje nisu zadovoljne postojećom politikom predstavljanja Hrvata u Bosni i Hercegovini i dati Hrvatima mogućnost kvalitetnoga izbora.

Svjesni položaja hrvatskoga naroda u BiH i nužnosti popravljanja i borbe i poštenog i mukotrpnog svakodnevnoga rada za jednakopravnost svoga naroda, ali i za jednakopravnost unutar hrvatskoga naroda vjerujemo da će Hrvati u Bosni i Hercegovini prepoznati politiku koja će ponuditi kadrove koji mogu iznijeti ovako složen trenutak, te ponuditi program prihvatljhiv hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini , voditi brigu o svakom hrvatskom branitelju , dati mogućnost jednake šanse za uposlenje u javna poduzeća po struci i socijalnom statusu, a ne po stranačkoj iskaznici.

„Vjerujem u to da će sve hrvatske istinske oporbene stranke slijediti ovaj put i suprotstaviti se zajedno s nama ovoj lošoj politici“- kazao je na koncu sastanka Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.


1990s.jpg


Pregledavate mobilnu verziju stranice.