4.sportske igre mladih održati će se i u Livnu,Širokom Brijegu,Mostaru...

 

12.06.14 15:04

U tijeku su prijave za 4. Sportske igre mladih koje će ove godine posjetiti 25 gradova širom Bosne i Hercegovine i uveseliti gotovo 30.000 dječaka i djevojčica u našoj zemlji.

Nakon poplava koje su pogodile našu državu, Igre ove godine žele vratiti optimizam i nadu, pogotovo među djevojčice i dječake, naše sudionike.

Prijave su počele 31. svibnja, a u prva četiri dana na Igre se prijavilo više od 5.500 mališana. Svi koji žele biti dio 'najljepše sportske priče', kako glasi slogan Igara, mogu se prijaviti na broj telefona 033/711 – 930 ili putem web stranice www.igremladih.ba.

4. Sportske igre mladih uz podršku BH Telecoma i ove godine obuhvaćaju natjecanja u 10 sportova – nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, badminton, odbojka na pijesku, šah i igra 'između dvije vatre'. Takmičari su podijeljeni u dvije kategorije: 1998. godište i mlađe i 2002. godište i mlađe. Igre su potpuno besplatne za sve sudionike, a prijaviti se mogu sudionici svih osnovnih i srednjih škola koji zadovoljavaju ovaj starosni kriterij.

U suradnji sa Košarkaškim savezom i USAID-om, Igre ove godine promoviraju projekat 'Fer igra za fer djetinjstvo' sa ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. Upravo sport je povezao mnoge mališane iz naše zemlje koji ranije nisu imali prilike da se upoznaju i druže.

Krug ambasadora i prijatelja Igara kojeg čine Ivica Osim, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Predrag Mijatović, Sir Dave Richards, Sven Göran Eriksson i mnogi drugi, pomogli su i ove godine da Igre budu neizostavan dio sportskog života djece i mladih Bosne i Hercegovine.

Što se tiče Hercegovine, Igre će se u Konjicu održati 25.06., u Livnu 28.06., u Širokom Brijegu 29.06., a u Mostaru 30.06.

 

Slika bannera nedostaje