Bebek sa obitelji zimuje na Kupresu

 

14.01.18 22:58 Vijesti

Ljubazni Bebek otkrio nam je da će još nekoliko dana biti na Kupresu, nakon čega će kratko otići do Sarajeva kod prijatelja, a potom se sa obitelji vraća u Hrvatsku.

– Godinama veći dio siječnja provodimo na Kupresu. To je naš zimski odmor u komadu, a onda poslije dolazimo vikendima na skijanje. Nadamo se da će tada biti snijega da možemo uživati u pravoj zimskoj idili. Iako nema previše snijega, na planini je uvijek lijepo. Lijepe su šetnje, lijepa rekreacija – kaže Bebek.

Posljednjih mjeseci Bebek sa saradnicima promovira album "Ono nešto naše" na kojem se nalazi devet pjesama čiju produkciju potpisuje Branimir Mihaljević, ujedno i autor većine pjesama i potpisnik svih aranžmana na CD-u.

– Uskoro izbacujem još jedan spot, a u martu krećem sa velikom turnejom. Gdje ću sve pjevati i nastupati još nisam siguran, ali sgiurno u mnogim zemljama. Turneja počinje za Dan žena u Zagrebu, a potom slijede Osijek, Split… U svakoj državi imam saradnike koji žele napraviti organizaciju, koja je kod mene uvijek zahtjevna. Nadam se i koncertu u Sarajevu, gdje dugo nisam bio. Naravno, u BiH bih volio pjevati i u Tuzli, Mostaru, Zenici – nastavlja legendarni pjevač.

U karijeri veoma često zajedno nastupa sa Halidom Bešlićem o kojem govori samo u superlativima.

– Imali smo puno koncerata u Bosni, Njemačkoj, Švicarskoj, Skandinaviji koju Vahid Kapo fantastično pokriva. Imali smo i nezaboravne američke turneje. Publika je uvijek prezadovoljna, a i mi se lijepo družimo. Halid i njegov bend su sjajni ljudi, uvijek je zanimljivo putovati sa njima. Bilo je na pretek anegdota i zbog tih lijepih stvari uvijek jedva čekam zajedničke nastupe – ističe Bebek.

Na kraju razgovora zamolili smo bivšeg pjevača "Bijelog dugmeta" da prokomentira i nedavnu tuču Mladena Vojičića Tife i Alena Islamovića u Budvi.

– Ne zanima me ni kada pjevaju ni kada se tuku. To je njihova privatna stvar i zaista me ne zanimaju. Ne kužim šta to u pjevaču izazove gnjev, koji rezultira fizičkim obračunom. Ili ja nisam sa ovog svijeta ili neki drugi nisu sa ovog svijeta. Nekada davno pripadao sam tom društvu, ali ta me priča više ne zanima. Ti događaji, bilo da su realni ili namješteni i izmišljeni, nisu mi zanimljivi. Pamtim deset godina "Bijelog dugmeta", kada su od od 1974. do 1984, stvarane lijepe pjesme – kazao nam je na kraju Željko.

Izvor:Faktor


bebek.jpgbebek_2.jpg


 

Slika bannera nedostaje