"Blidinje Bike Festival" vas poziva na nezaboravno iskustvo

 

08.06.20 14:26 Šport

Međunarodna športska manifestacija "Blidinje Bike Festival" koja okuplja jako velik broj posjetitelja i zaljubljenika u outdoor športove i ove godine održati će se od 24. do 26. srpnja u Parku prirode Blidinje.

Jedinstvenu trodnevnu športsku manifestaciju organizira Biciklistički klub Mostar, zajedno s udrugama "Hercegovina Bicikl", "Hercegovina Outdoor" te Biciklističkim Savezom BiH. Događaj je međunarodnog karaktera koji u Park prirode Blidinje privlači goste iz cijele Europe.

Organizatori već petu godinu zaredom rade na ovom športskom događaju koji je jako bitan za promicanje športa i turizma u zemlji, te ističu kako i ove godine kriju brojna iznenađenja svim sudionicima.

"Prošle godine smo visoko postavili ljestvicu u organizaciji događaja, koji je svoje mjesto dobio u Parku prirode Blidinje, postao je događaj trodnevnog tipa i što je jako važno postao je događaj Svjetskog ranga budući da se našao u kalendaru UCI - Međunarodne biciklističke federacije", rekao je Toni Zorić.

Dodao je kako su otkazani brojni športski događaji zbog pandemije koronavirusa, ali uz podršku čelnih institucija, sponzora i prijatelja koji cijene jedan ovakav događaj, "Blidinje Bike Festival" će se održati.

Bitno je spomenuti da se sklopu festivala održava biciklijada „Stazom Ajduka", biciklistička utrka za djecu, testiranje električnih bicikala i glavni događaj brdsko biciklistička utrka, maraton "XCM Herzegovina 2020" koji će okupiti najbolje brdske bicikliste iz Bosne i Hercegovine, ali i cijele regije. No, ove godine organizatori najavljuju i novi sadržaj.

• Petak 24. srpnja: planiran je rad s najmlađim skupinama i edukacija djece, te prezentacija događaja pokroviteljima, sponzorima i prijateljima u restoranu "Hajdučke Vrleti";

• Subota 25. srpnja je u znaku rekreativaca i obitelji koje će uživati u biciklijadi "Stazom Ajduka", vožnji liftom na SKI stazi, jahanju konja, a za večernje sate organizatori najavljuju posebno iznenađenje za koje vjeruju da će obradovati sve prisutne, te kažu kako će se zasigurno tražiti mjesto više na Blidinju;

• Nedelja 26. srpnja rezervirana je za profesionalce, odnosno športaše koji će odmjeriti snage u MTB maratonu "XCM Herzegovina" te ponijeti naslov Državnog prvaka ili pak osvojitii vrijedne UCI bodove za nadolazeće Olimpijske igre.

"Start XCM Herzegovina utrke planiran je za 10 sati. Natjecanje ne bi trebalo trajati duže od 5 sati, ovisno o kategoriji, a nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika i druženje. Na utrci će moći sudjelovati sve dobne kategorije, bez obzira na spol i vrstu kondicijske spreme" rekli su organizatori događaja.

Prošle godine ovaj događaj je okupio preko 300 sudionika iz više zemalja Europe koji su sa sobom ponijeli pozitivne dojmove iz BiH, te promovirali BiH na društvenim mrežama u najboljem svjetlu.

Organizatori pozivaju sve koji su zainteresirani da rezerviraju svoje mjesto na spomenutom događaju, a prijave na „Blidinje BIKE Festival“ možete podnijeti na linku http://herzegovinaoutdoor.com/. Broj sudionika nije ograničen.


79455543_1417501708423485_815073.jpg 

Slika bannera nedostaje