BOŽIĆNI KONCERT U KUPRESU

 

01.01.13 16:17 Vijesti

U subotu, 29. prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog Doma u Kupresu održan je tradicionalni Božićni koncert. U njemu su u duhu Božića i božićne raspjevanosti sudjelovale sve sekcije HKD Napredak, podružnice Kupres: Zbor Kraljica Katarina, različiti uzrasti folklornih skupina, tradicionalne pjevačice božićnih pjesama, najčasnije članice Napretka, zatim učenici glazbene škole Don Dragutin Alaupović, koje vode i uvježbavaju profesorice Olga Bodružić (klavir i violina) i Ankica Vrljić (harmonij i klavir). Osim njih još su nastupili tamburaši, grupa Suspend Mod, ritmička skupina sa svojom voditeljicom prof. Danijelom - Power Step, novost je bio crkveni zbor malih pjevača župe Svete Obitelji, koji su otpjevali tri skladbe božićnog ugođaja s neizostavnim „zvončićima…“. Uz pratnju zbora, još su nastupili u solo dionicama gospođa Nada Bagarić i Marija Ledić, zatim u pjevanju božićnih pjesama Anto Jonjić, Lovro Lovrić i Nevenka Šarić. U izvođenju božićnih pjesama pridružio im se i oktet Kupres.

Cijelu priredbu svojim umijećem i šarmom vodila je gospođa Mirela Ivoš, ravnateljica Kupreškog radija. Raspoloženje je bilo vrlo ugodno, vrijeme nije bilo odveć hladno. Sve su to bili činitelji koji su pogodovali vrlo dobroj posjećenosti velike dvorane. Hrvatskog Doma u Kupresu.

Pozornica je bila posebno ukrašena motivima božićnog ugođaja i svečarske atmosfere. Za sve se pobrinuo direktor Hrvatskog Doma gosp. Ante Čičak i njegova vrijedna ekipa. K tomu je doprinosilo posebnom ugođaju uprizorenje živih jaslica sa Josipom i Marijom i malim Isusom. Atrakcija su bili dvoje janjadi koji su se tako udomaćili da su bili posebno zanimljivi i simpatični djeci. Fotografije dosadašnjih uprizorenja živih jaslica kao i aktualnih, stalno su bili prisutni na slajdovima velikog ekrana na pozornici.

Sat i pol vremena ugodne atmosfere i svečarskog raspoloženja završio je pjevanjem božićne pjesme Narodi nam se Kralj nebeski… Poslije koncerta u holu dvorane raspjevalo se društvo uz pratnju tamburaša. (kta/m.t.)

 

Slika bannera nedostaje