Bura i snježna oluja stvara sve vise problema u cestovnom prometu na području naše županije

 

25.02.18 18:34 Obavijesti

Jaka bura i smetovi gotovo su prekinuli promet Šujica –Tomislavgrad a , uz jaku buru i smetove problem su kamioni i tegljači bez adekvatne zimske opreme gdje  dolazi do obustave prometa u trajanju od sat vremena  i vise, smanjena je vidljivost na prometnic iŠujica – Kupres, najkritičnije je kod naselja  Donji i Gornji Malovan gdje vidljivost pada na svega 20ak metara.


 

Prema informacijama  koju su nam dali djelatnici poduzeća zadržavanje županijskih i regionalnih  iprometnica , prometnica R-415 koja povezuje RS sa Kupresom preko naselja Blagaj, Rastičevo  i Zlosela, službeno jejoš uvijek otvorena, no nakon sto strojevi pročiste prometnicu već za pola sata dolazi do ponovnih zastoja, stoga preporučujemo svima koji moraju na put da se isti odgodi i ovu prometnicu ne koriste do daljneg. 

A sto se tice prometnice koja Kupres povezuje sa Bugojnom na prevoju Koprivnica ista je otvorena za sav promet,  a vozačima koji upravljaju kamionima i tegljačima preporučamo obavezno korištenje zimske opreme.
Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Šujica.

 

Iz istog razloga, na snazi je zabrana saobraćaja za svavozila i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

 

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište, obustavljen jesaobraćaj za teretna motorna vozila.

 

Otežno i usporeno saobraća se u višim predjelima u zapadnim,sjeverozapadnim i centralnim krajevima naše zemlje.

 
 

Slika bannera nedostaje