Centar za građansku suradnju - Obuka/trening za sindikate i nevladine organizacija

 

03.06.15 13:59 Vijesti

CENTAR ZA GRAĐANSKU SURADNJU

Obuka/trening za sindikate  i nevladine organizacije

Razvoj i pisanje projekata – Namicanjesredstava za provedbu projekata

Hotel Pak

02. 06. 2015.

 

 

U sklopu projekta „Radimo zajedno za radnička prava“ , koji financijski podupireOlof Palme International Centar, a provodi Centar za građansku suradnju Livno, održan je trening/obuka, na temu „Razvoji pisanje projekata – Namicanje sredstava za provedbu projekta“ .

 

Sudionici treninga su bili sindikati , te članovi nevladinih organizacija.Kroz obuku, gospodin Ševko Bajić, stručnjak za pisanje projekata i namicanje sredstava, je predstavio osnovne elemente projekata, ciljeve projekata, koji su to očekivani rezultati, vremenski okvir u kojem se realizira projekt, lokacija, plan aktivnosti, te ostale pojedinosti koje su bitne za uspješno napisanu projektnu aplikaciju, ali i njenu provedbu.

 

Kroz trening je naglašeno da je Bosna i Hercegovina zemlja s kompliciranom zakonskom regulativom, ali nam jedana mogućnost da kroz nevladin sektor i kroz sindikate imamo mogućnost da radimo prelijepe stvari, korisne prije svega našem društvu.

 

„Nevladine organizacije, sindikati i svi koji se bave pisanjem projektnimaplikacija, često postavljaju nerealne ciljeve, a ne posjeduju ni resurse s kojima bi postigli određeni cilj. Prvenstveno treba imati realne ciljeve i biti svjestan s kojim resursima raspolažemo, kao pojedinac, organizacija, sindikat. “ , naglasio je Ševko Bajić.

 

Potrebno je putem projekta predstaviti problem na pravi način i podići gana veću razinu, jer je vrlo teško zastupati građane.

 

Centra za građansku suradnju je organizirao obuku/trening, kao rezultatprijedloga radnih grupa unutar Koalicije sindikata i NVO i akcijskog plana, s ciljem osnaživanja sindikalnih organizacija i nevladinog sektora putem pisanja projektnih prijedloga, koji će u budućem radu omogućiti kvalitetniju uslugu članstvu u sindikatu, ali i građanima putem nevladinog sektora.

 

 


 

Slika bannera nedostaje