ČESTITKA NAŠOJ DANIJELI KUNA - SVI PUTEVI VODE U RIM, A GOTOVO SVE MEDALJE U AK PULS TG

20.09.23 10:32

Vijesti

Podijeli

Danijela Kuna (1,26,03) državna i federalna prvakinja na polumaratonu.

Nakon što je prije nešto više od mjesec dana postala državna i federalna prvakinja na 10 km, prije nekoliko dana se naša Danijela Kuna po prvi put nakon sedam godina našla na startu polumaratonske staze. Utrku je istrčala u ujednačenu tempu te do cilja došla za 1,26,03 kao peta u jakoj apsolutnoj ženskoj konkurenciji, a u kategoriji državnoga i federalnoga prvenstva bila je uvjerljivo prva. Ovaj rezultat ujedno je postavlja i na prvo mjesto najboljih dugoprugašica u BiH na polumaratonskoj distanci za 2023. godinu. Ponosni na našu dvostruku državnu prvakinju i ovom joj prilikom čestitamo.

Objava je sa službene facebook stranice Ak Puls Tomislavgrad.

Danijela je svoje osobne rekorde ostvarila još 2016. godine. U trkačkim krugovima Danijela je nebrojeno puta privukla pažnju jer je u regiji, a posebno u Bosni i Hercegovini malo trkačica sa rezultatima kakve je imala ona.

Čestitamo svima, jer se rezultati AK Puls Tomislavgrad itekako vide, i neka se Vaši uspjesi nižu i dalje!

Izvrsna je bila i Josipa Baković, koja je utrku završila za 1,46,52, time postigla osobni rekord na halfu i tako osvojila treće mjesto na federalnoj razini. To potvrđuje da ovogodišnje drugo mjesto na državnih i federalnih 10 km nije bilo slučajno. 

Od žena, još ističemo rezultat naše Matije Drmić, koja je postigla svoje najbolje osobno vrijeme na halfu, a ono glasi 1,55,08, isto kao i vrijeme našega Smiljenka Vekića koji je danas bio sjajan s vremenom 1,43,38 Bravo rekorderi.

Naši elitni momci također su bili u reprezentativnom izdanju. Prvo klupsko ime Ilija Jukić utrku je završio za 1,16,07, a taj rezultat donio mu je osmo mjesto u apsolutnoj konkurenciji muškaraca, treće mjesto u kategoriji državnoga prvenstva i prvo mjesto na federalnoj razini. 

Naš juniorski državni i federalni prvak na 10 km, Džemal Bukvić danas je nastupao u kategoriji seniora te je na federalnoj razini s rezultatom 1,19,59 osvojio drugo mjesto. 

Tu medaljama nije kraj, jer je mlada klupska nada, naš Nedim Zahirović nastupao na “Fun run” utrci dugoj 2 km te je osvojio odlično drugo mjesto.

Polumaratonsku utrku uspješno su završili i: Mario Kovačević 1,42,22,Vesna Ćavar, 1,53,21, Ante Mamić 1,55,56 i Vlatko Kovačević 1,57,08. 

Našu štafetu, pod nazivom “Duvanjke”  činile su Ana Ćosić, Mira Kovačević i Matija Drmić. Cure su utrku uspješno završile za 2,07,01. 

AK_Puls_696x522.jpgdanijela.jpg

 

Slika bannera nedostaje