Ćiro Trail: 360 biciklista promoviralo turističku ponudu Bosne i Hercegovine

27.03.23 13:23

Šport

Podijeli

Jučer, 26. ožujka 2023. godine dogodio se povratak biciklističkog događaja za cijele obitelji, prve u nizu od šest planiranih biciklijada "Ćirinom prugom" koja je cijelom dužinom rute bez prometa i promovira cikloturističku ponudu Bosne i Hercegovine.

Ciro_bicikijada_1.jpg

Masovni biciklistički događaj koji promovira turističku ponudu Bosne i Hercegovine na dva kotača vratio se nakon zimske pauze i, po riječima organizatora, bio je to jedan od najmasovnijih događaja od 2015. godine, kada je uspostavljena "ĆIRO" cikloturistička staza od Mostara do Dubrovnika. Velika masa biciklista koja je krenula iz Mostara uključivala je jako velik broj biciklista iz zemalja regije, tako da slobodno možemo kazati da Ćirine biciklijade postaju masovni regionalni događaj.

"Presretni smo, pomalo umorni i još uvijek pod impresijama nakon jučerašnjeg događaja. Uspjeli smo, još jednom smo poslali prelijepu sliku iz Hercegovine i jučer je Hercegovina doživjela svoju veliku promociju. Osim medija koji su dali podršku ovom događaju, ne smijemo ni zaboraviti društvene mreže i njihov organski doseg, kada je 360 sudionika događaja dijelilo fotografije i video snimke iz Bosne i Hercegovine. Ljudi su izlazili na ulice i u nevjerici gledali i pozdravljali rijeku biciklista koja se kretala na dionici Mostar, Blagaj, Žitomoslići sve do Počitelja i Čapljine", kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge Herzegovina Bike.

Biciklisti su na svoj cikloturistički put krenuli iz Mostara ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a svojim prisustvom goste je pozdravio gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić, kao i Ivica Sivrić, direktor regionalne razvojne agencije za Hercegovinu – REDAH, koji su se provozali na novim Next Bike biciklima. Naime, jučer je uporedo sa cikloturističkom promocijom Hercegovine, vršena i promocija sustava javnih bicikala Next Bike, koji su od jučer dostupni svim građanima Grada Mostara.


Više o nadolazećem događaju možete pronaći OVDJE.

Ciro_bicikijada_4.jpgCiro_bicikijada_5.jpgCiro_bicikijada_7.jpg


Toni Zorić/ Radio Kupres 

kupres kupreskiradio ćiro ruta bicikli turizam

 

Slika bannera nedostaje