Danas u Bugojnu služena sveta misa zadušnica i posljednji ispraćaj odvedenih i likvidiranih Hrvata Bugojna, a čija su tijela pronađena nedavno na Rostovu

 


Danas, na svetkovinu svetog Josipa, kada preživjeli Bugojanski logoraši iz logora u Bugojnu obilježavaju 27. obljetnicu oslobađanja iz zarobljeništva i razmijene, služena je sveta misa zahvalnica za preživjela branitelja i zadušnica za poginule, a nakon toga posljednji ispraćaj i pokop u Bugojnu i Mostaru četiri nestala, likvidirana, a nakon 27 godina nedavno pronađena tijela na Rostovu iz skupine 19 nestalih bugojanskih Hrvata, pripadnici 104, brigade HVO Eugen Kvaternik Bugojno.

Prije svete mise položeni su vijenaca i upaljene svijeća za sve poginule, zarobljene i nestale Hrvate Bugojna ispred spomen obilježja na katoličkom gradskom groblju u Bugojnu.

Nakon svete mise, u nazočnosti rodbine, prijatelja, suboraca i velikog broja svećenika tijela Franje Jezidžića, Ante Markulje i Dragan Miličević pokopani su u zajedničkoj grobnici u Bugojnu, dok će tijelo Zorana Galića biti pokopano sutra u Mostaru.

Posljednjem ispraćaju nazočilo je i izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno ministrom VEP Gordanom Grlićem Radmanom.

Napominjemo da se traga za još petnaest bugojanskih Hrvata odvedenih iz logora na stadionu u Bugojnu.


bugojnoo.jpg

www.tomislavnews.com/Snimila: J. Ivoš

 

Slika bannera nedostaje