Dani kruha danas obilježeni i u Kupresu u O.š. fra Miroslava Džaje

 

19.10.16 11:35 Vijesti

 

Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim  školama, učeničkim domovima,ustanovama za odgoj i obrazovanje. Svečanostima Dana kruha, uz  molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima,  uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

 

 I ove godine u prostorijama naše škole obilježena je već tradicionalna manifestacija  ''Dani kruha i zahvala za plodove  zemlje'' .

Svaki je razred na nekoliko stolova mogao izložiti sve ono što su njihove majke i bake večer prije marljivo pekle i spremale gdje su svakako pomogle i dječje ruke. Osnovnoj školi sa svojim štandom pridružila se i SŠ "Kupres". 

Prije kušanja jela, ravnatelj škole Marko Tovilo  pozdravio je sve nazočne,  nakon čega je uslijedio prigodni program koji su vrijedno osmislili đaci naše škole. 

Po završetku prigodnog programa jelo i sve plodove zemlje blagoslovio je vjeroučitelj Dario te je pozvao sve prisutne,  djecu i roditelje, na kušanje raznih delicija.

Dramska sekcija pod vodstvom nastavnice  Josipe Čolić  također je  bila marljiva te nam pripremila priredbu koju su izveli učenici škole. Čak su pjesmom afirmirali sve prisutne. Završetkom ovog igrokaza posjetitelji su bili oduševljeni bogatom trpezom Osnovne škole fra Miroslava Džaje.

 

Okupljanjem oko stola i pokazivanjem zahvalnosti ostvarujemo zajedništvo roditelja, učenika i učitelja u našim školama te u cijeloj našoj zajednici.

dani_k_1.jpgdani_k_2.jpgdani_k_3.jpgdani_k_4.jpgdani_k_5.jpgdani_k_6.jpgdani_k_7.jpgdani_k_8.jpgdani_k_9.jpgdani_k_10.jpgdani_k_11.jpgdani_k_12.jpgdani_k_13.jpgdani_k_14.jpgdani_k_15.jpgdani_k_16.jpgdani_k_17.jpgdani_k_18.jpgdani_k_19.jpgdani_k_20.jpgdani_k_21.jpg

 


 

Slika bannera nedostaje