"Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2021.god." održani u Kupresu

 


U Pastoralnom centru Kraljica Katarina u Kupresu u organizaciji školskih djelatnika, djece i roditelja  danas je održana manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Na samom početku, okupljene učenike, učitelje, roditelje i ostale goste pozdravio je ravnatelj škole, gospodin Marko Tovilo.

U povodu obilježavanja „Dana kruha i plodova zemlje“ učenici su recitirali tekstove, izvodili recitacije i pjesme koje su spremili sa svojim učiteljima.

Nakon toga uslijedila je molitva koju je predvodio fra Niko Petonjić. Potom se uputio u obilazak svih razreda, odnosno učenika i blagoslovio je učenike i njihove postavljene stolove.

Na predivnim stolovima djeca su izložila plodove zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, domaćih jela, sokova te raznih domaćih napitaka i džemova.

Djeca i njihovi roditelji pokazali su veliku kreativnost u pripremanju raznih krušnih proizvoda, kao i u osmišljavanju same manifestacije. Širio se predivni miris pečenih kiflica i kolača. Kripta crkve bila je puna a na sve strane čuo se veseli dječji smjeh.

Zahvalni našim vrijednim majkama i bakama na ukusnim slatkišima od brašna koje su nas podsjetile kakvo bogatstvo imamo i kako uvijek trebamo zahvaljivati na svim tim predivnim darovima.

Ove godine održalo se i natjecanje učenika, točnije birao se najveći i najteži krumpir, tikva i glavica kupusa.

Žiri su bile učenice srednje škole, a pobjednici su: Lea Galić – najveća tikva koja je težila 24,8 kg, Iva Patrun- najveći krumpir s 1, 96 kg i Ivano Dumančić s najvećom glavicom kupusa koja je imala 5,9 kg.

Za najbolji stol proglašeni su učenici 7 b razreda s razrednicom Marinom Vila.

Na kraju novčane nagrade i priznanja je uručio načelnik općine Kupres gospodin Zdravko Mioč.
 

Slika bannera nedostaje