"Dani kruha" u Osnovnoj školi fra Miroslava Džaje u Kupresu

 

26.10.18 14:34 Vijesti
dani kruha kupres

Jučer, 25. listopada 2018. godine, u Osnovnoj školi fra Miroslava Džaje u Kupresu održani su "dani kruha" koji se svake godine obilježavaju u listopadu. Ova manifestacija, koja se već tradicionalno održava u kupreškoj osnovnoj školi, način je da se zahvalimo na plodovima zemlje i probudi svijest kod djece kako mnogi njihovi vršnjaci nemaju jednake prilike, odnosno kako su gladni.

Zbog nešto hladnijeg vremena, iako mnogi Kuprešaci pamte puno lošije vremenske uvjete u ovo doba godine, cijeli događaj organiziran je u prostorijama škole, umjesto na školskom igralištu.

Na samom početku okupljene učenike, njihove učitelje, roditelje kao i ostale goste pozdravio je ravnatelj škole, gospodin Marko Tovilo. Nakon toga uslijedila je molitva koju je predvodio kupreški župnik don Tomislav Mlakić. Potom se župnik, zajedno s kapelanom don Markom Sliškovićem i župnikom župe Suho Polje fra Markom Jukićem, uputio u obilazak svih razreda, odnosno učenika.

Učenici su, uz pomoć učiteljica i učitelja, pripremili stolove na kojima su se mogli naći plodovi zemlje te razna peciva, kolači i poslastice koje su vrijedne majke napravile upravo za njih.

Međutim ono što je ispunilo školu, osim hrane, je dječja sreća, razigranost, veselo trčkaranje i iskreni osmjesi koji hrane ne tijelo nego dušu.

Andrea Ćosić

 

Slika bannera nedostaje