Dani općine Kupres službeno završili polaganjem vijenaca i svečanom sjednicom OV

19.09.22 16:07

Vijesti

Podijeli

Danas je nastavljen program obilježavanja Dana općine Kupres .

Kako je ranije najavljeno u 12 sati započeo je protokol paljena svijeća i polaganja vijenca na spomen obilježju poginulim braniteljima za slobodu Kupresa na platou ispred Hrvatskog doma kulture.

Uz domaćina, načelnika općine Kupres vijence su položili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i druga brojna izaslanstva koja su stigla na ovaj svečani dan.

Opijelo poginulim braniteljima u Domovinskom i drugim ratovima izmolio je župni kapelan župe Sv. Obitelji vlč. Jadranko Kurt.

Potom je domaćin Zdravko Mioč poveo cijenjene uzvanike u obilazak obnovljene sportske dvorane Osnovne škole Fra Miroslav Džaja.

Podsjetimo , dvorana je u protekloj godini u potpunosti obnovljena , a u taj projekt i daljnju sanaciju zgrade škole je utrošeno 470 000 KM.

U 13 sati u kongresnoj dvorani hotela Adria ski je započela svečana sjednica OV.

Sjednicu su otvorili učenici osnovne i srednje škole koji su prezentirali povelju posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića u kojoj se spominje ime općine Kupres, a povelja datira na 18. Rujan 1461. Godine, a napisana je u kraljevskom gradu Bobovcu.

Potom je dopredsjednik OV Zoran Lovrić pozdravio sve nazočne goste i uputio nekoliko riječi svim nazočnim.

Više poslušajte ovdje : 

do_predsjednik_ov_Kupres_Zoran_L.mp3


Kulturni dio svečane sjednice upotpunili su učenici glazbene škole Don Dominik Stojanović iz Kupresa i mali župni dječji zbor župe Sv. Obitelji .

Načelnik općine Kupres Zdravko Mioč održao je prezentaciju u kojoj je predstavio do sada realizirane projekte i najavio one koji se trebaju tek realizirati.

O tome više poslušajte ovdje: načelnik_Zdravko_Mioč_dan_općine.mp3

( dio snimka nedostaje zbog nestanka struje u hotelu)
Književnica Ružica Hrnjkaš Živković za ovu prigodu je pripremila dvije svoje pjesme koje su interpretirale učenice osnovne škole .

Ispred Vlade RH kao njen izaslanik nazočnima se obratio i gospodin Zvonko Milas inače državni tajnik središnjeg ureda za Hrvate izvan RH.

U svom obraćanju nije krio zadovoljstvo što je opet među prijateljima na Kupresu i istaknuo je neke prirodne ljepote i dosege koje su do sada ostvarili Kuprešaci.

Više poslušajte ovdje:  Zvonko_Milas_državni_ured_za_Hrvat.mp3


Jedna od počasnih građanki općine Kupres je i gospođa Borjana Krišto koja je ovaj put u statusu zamjenice predsjedatelja zastupničkog doma PS BiH i kandidatkinja HNS za hrvatskog člana predsjedništva BiH uputila nekoliko riječi i prigodnu čestitku.

Više poslušajte ovdje:

kandidat_HNS_za_predsjedništvo_B.mp3


Nakon završetka službenog dijela sjednice nazočni gosti su ugošćeni prigodnim ručkom u restoranu hotela Adria ski.

Ovim događanjima danas završava obilježavanje Dana općine Kupres koje je ovaj put trajalo od petka 16. Rujna.
dan općine 2022 svečana sjednica ov kupres borjana krišto

 

Slika bannera nedostaje