Dječiji vrtić „Pahuljica“ ovih je dana odjenuo novo ruho

 

Dječiji vrtić „Pahuljica“ ovih je dana odjenuo novo ruho kako izvana tako i iznutra.

08.svibnja 2019. godine Turska vojna misija u BiH zajedno s načelnikom općine Kupres Milanom Raštegorac – Komom otvorili novouređeni vrtić.

Prije nešto više od godinu dana na inicijativu roditelja i sugrađana, a uz suglasnost načelnika pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za nabavku peći na pelet. Tom akcijom prikupljeno je dovoljno novca da se pored peći na pelet zamjenila i postavila nova vanjska stolarija. Paralelno s tom akcijom odvijala se i priprema projekta energetske učinkovitosti objekta (vanjsko i unutarnje uređenje) koje se prosljedilo prijateljima iz turske vojne misije u BiH,LOT kuća na što su oni pozitivno odgovorili.

Tim prijektom realizirano je:

- Kuhinja (podne i zidne pločice, kuhinjski elementi, perilica za suđe, kuhinjski stol sa 4 stolice)

- Dnevni boravak (nabavka 20 krevetića sa madricima, 4 stola, 7 komodica za igračke, saniranje staklene stijenke, postavljanje novih vrata, krečenje zida u spavaonici, nabavka tepiha za dnevni boravak i hodnik)

- Hodnik (ravnanje,gletovanje i krečenje zida u hodniku, postavljanje kombinirano stakleno-plastične stjenke sa vratima, postavljanje 5 ormarića cipelara, 3 vješalice, postavljanje rasvjetnih led panela)

Vanjsko uređenje:

- Kompletna termo fasada s kulirom, limeni oluci.

Sve ove urađene aktivnosti doprinjele su ljepšem, ugodnijem i udobnijem boravku djece u vrtiću na zadovoljstvo roditelja i šire društvene zajednice.

Djelatnici ove ustanove kao prva instanca u odgojno-obrazovnom radu s djecom trude se odgajati, usmjeravati i poučavati ove „male ljude“ već od malih nogu, odgovornosti i razvijanju osjećaja za druge.

Dječiji vrtić „Pahuljica“ ne želi na ovome stati, te kažu kako u vrtiću ima još posla, stoga će i dalje pratiti i javljati se na razne natječaje u nadi da će još netko prepoznati njihov značaj i njihove potrebe.

U svom govoru na kraju ravnateljica vrtića Ružica Ivić zahvalila se šefu Tuske vojne misije u BiH Aliju Tanišu, te ostalim predstavnicima Turske vojne misije u BiH, koji su pružili veliku pomoć u ovom projektu te načelniku općine Kupres Milanu Raštegorac – Komi na dosadašnjoj podršci u radu kao i svim roditeljima i sugrađanima bez kojih ova akcija nebi uspjela.


Na samom kraju tete su s djecom pripremile i nekoliko pjesmica, koje su djeca otpjevala prisutnim gostima.

ovdje možete poslušati što su prilikom otvorenja rekli ravnateljica vrtića Ružica Ivić, načelnik općine Kupres Milan Raštegorac - Komo i šef Tuske vojne misije u BiH Ali Taniš


vrtic_svibanj_10_.jpgvrtic_svibanj_11_.jpgvrtic_svibanj_12_.jpgvrtic_svibanj_13_.jpgvrtic_svibanj_14_.jpgvrtic_svibanj_15_.jpgvrtic_svibanj_16_.jpgvrtic_svibanj_17_.jpgvrtic_svibanj_18_.jpgvrtic_svibanj_19_.jpgvrtic_svibanj_1_.jpgvrtic_svibanj_20_.jpgvrtic_svibanj_21_.jpgvrtic_svibanj_22_.jpgvrtic_svibanj_23_.jpgvrtic_svibanj_24_.jpgvrtic_svibanj_25_.jpgvrtic_svibanj_26_.jpgvrtic_svibanj_27_.jpgvrtic_svibanj_28_.jpgvrtic_svibanj_29_.jpgvrtic_svibanj_2_.jpgvrtic_svibanj_30_.jpgvrtic_svibanj_31_.jpgvrtic_svibanj_32_.jpgvrtic_svibanj_33_.jpgvrtic_svibanj_3_.jpgvrtic_svibanj_4_.jpgvrtic_svibanj_5_.jpgvrtic_svibanj_6_.jpgvrtic_svibanj_7_.jpgvrtic_svibanj_8_.jpgvrtic_svibanj_9_.jpg

 

Slika bannera nedostaje