Dovršen spomenik poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i II svjetskog rata

 


Napokon je dovršen spomenik poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i II svjetskog rata, te svim žrtvama komunističkog terora - ispunjeno obećanje dobročinitelja i sponzora spomenika od prije nekoliko godina (o njima uz zahvalnost drugi put detaljnije). Spomen obilježje će biti postavljeno, kako je i planirano, u gradskom parku u Kupresu kad se steknu uvjeti za postavljanje a visina skulpture je 4 m. Ovo je posljednja faza završnih dekorativnih radova te slijedi konačno postavljanje na predviđeno postolje u gradskom parku.

"Udruga obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu podružnica Kupres, objavljuje prve snimke skulpture "ZAHVALNOST", koja će biti vrhunac spomen obilježja poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i Drugog Svjetskog rata, te svim žrtvama komunističkog terora.

Idejni projekat skulpture djelo je našeg poznatoga i uvaženoga akademskog slikara i kipara g. Ante Mamuša, koji nas je izvjestio da još slijedi postupak cizeliranja i patininarenja skulpture, kako bi bila spremna za postavljanje u Spomen park u središtu Kupresa.

Postolje skulpture, obložit će se granitnim kamenom čim se za to ukažu povoljne vremenske prilike i smanji opasnost pandemije koja prijeti. Zahvalni smo dragom Bogu, na svemu do sada učinjenom."
kupres_spomenik1.jpgkupres_spomenik2.jpgkupres_spomenik4.jpgkupres_spomenik_3.jpg

Nada Bagarić za zlosela.com

 

Slika bannera nedostaje