Dramska sekcija SŠ „Kupres“ osvojila 3 nagrade na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH

 


U Konjicu je završen 17. Festival Već dugi niz godina, Amatersko kazalište „Neretva“ iz Konjica organizira ovaj festival koji je osim izvođenja kazališnih predstava bio u znaku radionica i okruglih stolova.

SŠ „Kupres“ sudjelovala je na festivalu, koji se održavao od 20. do 27. travnja, s predstavom „Lokot“ te je na istome osvojila 3 nagrade: nagradu za autorski tekst (Amela Heljić i Ruža Dumančić za tekst predstave „Lokot“), nagradu za kolektivnu igru (Ansambl predstave „Lokot“) i nagradu za glumca (Tomislav Turalija za ulogu Slavka u predstavi „Lokot“).

Nagrada za predstavu u cjelini dodijeljena je Katoličkom školskom centru „Sv. Franjo“ Opće Gimnazije iz Tuzle za predstavu „Orkestar Titanik“, drugo mjesto pripalo je Gimnaziji „Jovan Dučić“ iz Doboja za predstavu „Alisa u zemlji čuda“, dok je treće mjesto zauzela Srednja tehnička škola „Kemal Kapetanović“ iz Kaknja za predstavu „Ožalošćena porodica“.

Rezultati rada Dramske sekcije SŠ „Kupres“ svakako govore u prilog da na Kupresu ima dobrih dramskih stvaralaca.

Također ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da 3. svibnja 2019. godine dođu u Hrvatski dom Kupres i uživaju u nagrađivanoj predstavi „Lokot“.dramska.jpgdramska2.jpgdramska3.jpgdramska4.jpg

 

Slika bannera nedostaje