Edukacijsko-kreativna i duhovna radionica za djecu i mlade „Mala Krila počinje sa radom 02. 10. 2019. u prostorijama Crkve Svete Obitelji u Kupresu (Župa Kupres)

 

Kako je i najavljeno, Edukacijsko-kreativna i duhovna radionica za djecu i mlade „Mala Krila“ (u daljnjem tekstu: Radionica) sa radom počinje 02.Listopada u prostorijama Crkve Svete Obitelji u Kupresu (Župa Kupres).

Naime, još od mjeseca svibnja članovi/volonteri Radionice su se okupljali (na početku) u prostorijama Srednje Škole Kupres i u kripti crkve Svete Obitelji kako bi pravili narukvice, krunice i ostale vjerske suvenire, koje su prodavali, kako internetski tako i nakon svetih misa, a s tim novcem su kupovali dodatni materijal, te tako sakupljali novac za ovo što danas imaju – svoj vlastiti prostor u kojem će moći raditi ono što su i zamislili. A zamišljeno je sljedeće: okupiti djecu i mlade s ciljem razvijanja / otkrivanja talenata i poticanja na humanitarni rad i volonterizam, kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme. Isto tako, Radionica "Mala Krila" je provela volontersku akciju uređenja prostora"Veseli Valjci" koju je sufinancirao Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." 

U terminima predviđenim za održavanje Radionice (navedenim na dnu teksta), djecu i mlade očekuju razni kvizovi, društvene igre, obilježavanje međunarodnih dana na kreativan i zabavan način, organiziranje festivala koji će uključivati širu javnost, te održavanje likovne, dramske i novinarske radionica. Očekuje ih puno zabave, smijeha i timskog rada, kako bi na taj način naučili ponešto o vjeri, općoj kulturi i ostalim zanimljivostima.

Radionice će voditi animatori (članovi/volonteri) koji su pohađali školu za animatore u Nadbiskupijskom centru za mlade Ivan Pavao II u Sarajevu.

Radionice su besplatne, a sve donacije i prikupljeni novac od prodaje naših proizvoda ostaje za potrebe i rad Radionice, a rad voditelja, animatora i svih ostalih budućih članova je isključivo volonterski.

Moramo napomenuti (zbog čestih upita), kako se na radionicama koje slijede ne izrađuju narukvice i krunice, te za to postoji posebno predviđen termin samo za voditelje/članove/volontere i one mlade koji žele sudjelovati.

A kako bi se upoznali,pozivamo vas da nam se pridružite 02. i 03. Listopada u sljedećim terminima: (termini i grupe vrijede samo za navedene dane, te će se isti uskladiti sa terminima vjeronauka, svetih misa, glazbene škole i ostalih aktivnosti polaznika)


SRIJEDA (02.Listopad)

16:30 – 17:30 / 1., 2. i 3. razredi osnovne škole

18:30 – 19:30 / srednja škola, studenti i ostala mladež

ČETVRTAK (03.Listopad)

16:30 – 17:30 / 4., 5. i 6. razredi osnovne škole

18:30 – 19:30 / 7., 8. i 9. razredi osnovne škole

Sve ostale informacije možete pronaći na Facebook i Instragram stranicama Radionice.


mala_krila_r1.jpgmala_krila_r2.jpg

 

Slika bannera nedostaje