Eksplozije u Tomislavgradu: Adria Plin u plamenu

 

18.10.11 14:16 Vijesti

Susjedni Tomislavgrad danas je oko 10:30 minuta protresao niz snažnih eksplozija.

Odmah nakon njih, zbunjeni građani koji su izašli na ulice mogli su osjetiti miris paljevine i plina da bi se nedugo zatim doznalo da su se eksplozije, ali i požar, dogodili u poduzeću Adria-Plin u kojemu je, prema neslužbenim informacijama, došlo do zapaljenja nekoliko plinskih boca.

Sreća u nesreći je i ta što u ovim eksplozijama nije bilo ozlijeđenih, a osim ogromne materijalne štete i pretrpljenog straha, ipak nije bilo potrebe za stvaranjem panike. Također, iz sigurnosnih razloga, nastava koja se u tom trenutku održavala u tomislavgradskoj osnovnoj školi Ivana Mažuranića je prekinuta, a učenici su ispraćeni do hotela "Tomislav" gdje su roditelji došli po njih.

Prema riječima Ivice Vrdoljaka, glasnogovornika MUP-a županije Hercegbosanske, požar u tomislavgradskoj punionici plina je ugašen te više nema apsolutno nikakvih razloga za brigu. Uzroci ovih eksplozija koje su se dogodile u punionici plina još uvijek nisu poznati, a u tijeku je očevid nakon kojeg će se znati više informacija.

Podsjetimo, ovo je drugi veliki požar koji je pogodio tomislavgradske gospodarske objekte u samo nekoliko dana. Naime, prije nekoliko dana u požaru je u potpunosti uništena tvornica papira u Cebari.

Gašo

 

Slika bannera nedostaje