HBŽ: Policija upozorava na prisutnost poludivljih konja na Borovoj glavi

 

17.08.17 11:22 Vijesti

MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) upozorava vozače motornih vozila, posebno one koji dolaze s područja izvan te županije i inozemstva, a koji prometuju na magistralnoj cesti M-15 Livno – Šujica, preko prijevoja Borova glava, da obrate pozornost na prisutnost poludivljih konja u noćne sate koji se slobodno kreću tom dionicom.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegbosanske županije Ivice Vrdoljaka, u posljednje vrijeme dogodilo se nekoliko prometnih nezgoda u kojima su sudionici bili motorna vozila i spomenuti konji gdje dolazi do materijalne štete upravo na vozilima, a s druge strane od posljedice udara konj može i uginuti.

- Na prometnici su u ove ljetne dane u potrazi za vodom ili solju zna spustiti velika skupina od 450 do 500 poludivljih konja koliko ih ima na tom području te su znali u više navrata blokirati cestovni smjer u oba smjera, a u mimoilaženju s njima znala su se događati i oštećenja na vozilima - kazao je Vrdoljak.

Za one koji ne poznaju ovaj teren veliko iznenađenje za njih sa sigurnosnog aspekta, kako kaže Vrdoljak, predstavlja nailazak u vrijeme kad je vidljivost slabija (noćni sati) na konje koji se slobodno kreću prometnicom.

Vrdoljak je napomenuo kako su s poludivljim konjima imali problema uglavnom zimi, ali ih je suša i vrućina natjerala da i u ovo vrijeme silaze na prometnicu i ugrožavaju promet. (Fena) konji.jpg


 

Slika bannera nedostaje