Hrvati 'okupirali' skijališta na Kupresu, i do 10 puta jeftinija

 

07.01.12 21:55 Vijesti

Počeo je skijaški tjedan! Više od 200 tisuća Hrvata odlazi na europska skijališta. Ove je godine prodano čak i 15 posto više aranžmana nego lani. Većinom se skija 'na kredit'. Brojni su hrvatski skijaši htjeli proći jeftinije, pa su se uputili u Bosnu i Hercegovinu. Cijene su na Kupresu čak i do deset puta niže od onih na zapadnim skijalištima!

Najviše je hrvatskih gostiju iz Dalmacije - Splita, Zadra i Šibenika, ali danas su na Kupres stigli i Zagrepčani pa i Slavonci. Svima je uglavnom motiv puno jeftiniji aranžman nego što je u zapadnim zemljama, a Dalmatinci kao prednost Kupresa ističu i malu udaljenost.

'Sedam dana, koliko smo ovdje proveli, to bi nas u Italiji ili Austriji koštalo četiri ili pet tisuća eura. Ovdje je to najmanje 10 puta jeftinije', ističe turist Jerko Raguž.

Turisti pristižu svake minute

I ove godine, čini se, najbliže i najjeftinije skijalište zamijenit će staze Austrije ili Italije. Hrvatski je vikend na Kupresu. 'Danas ima turista koji pristižu svake minute. Na ski centru ima puno gostiju', kaže Almir Selman, prodavač skijaške opreme.

Ima jer parking ski centra okupirala su vozila hrvatskih državljana. Split, Zadar, Šibenik najviše pa nakon njih Dubrovčani. 'Povoljnije je iz Dubrovnika i bliže, nije strašno daleko, ali puno je povoljnije', ističe Dubrovčanin Baldo Kraljević.

Gosti odlaze sretni s Kupresa

Kraljevići su roditelji dvoje male djece i prespavat će u apartmanu koji im nije pretjerano skup - 50 eura za četveročlanu obitelj. Hrana, piće, opet kažu Hrvati, nije skupo, a je li dobro, suvišno je pitati. Ugostitelji ipak tek očekuju da ova sezona nadmaši prošlu godinu.

Staze će, kažu zadovoljiti sve one koji ne love rezultat za Svjetski kup. Vidjeli su snijega, nisu puno platili, kvalitetno su jeli i pili. S Kupresa u Hrvatsku svi će opet sretni.

Video prilog objavljen na Novoj TV možete pogledati klikom OVDJE!

Gašo / Dnevnik.hr

 

Slika bannera nedostaje