Hrvatski državni tajnici posjetili Bugojno i Gornji Vakuf/Uskoplje

 

31.01.17 22:48 Vijesti


Istaknuo je da je u Nacrtu općinskog proračuna za 2017. predviđeno 50.000 KM za rekonstrukciju školskog objekta, s dogradnjom novog prostora u sklopu jedne cjeline.

Javni natječaj za sudjelovanje u projektu u R Hrvatskoj bit će raspisan u ožujku. Općina će do tada pripremiti neophodne dozvole i svu prateću dokumentaciju, koja će omogućiti organiziranje kvalitetne kabinetske nastave za svu djecu, naglasio je.

Načelnik Ajkunić je izrazio nadu da će se uskoro realizirati ranija inicijativa o uspostavi međudržavne suradnje općina dviju zemalja.

Na taj način bismo mogli povući određena sredstva za obrazovanje, sport, kulturu i ekološke projekte, zaključio je.

Tome se nada i predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić.

Ovo je dokaz da mi ne sjedimo skrštenih ruku, nego da radimo na novim projektima, kakav je u Jakliću. Bila je ovo prilika i da upoznamo naše goste s izgradnjom Hrvatskog doma u Kandiji, kazao je Vrljić.

Nakon Bugojna, predstavnici Središnjeg državnog ureda R Hrvatske posjetili su Gornji Vakuf/Uskoplje, gdje su se sastali s načelnikom Seadom Čauševićem i članovima Općinskog vijeća iz reda hrvatskog naroda.Posjetili su Osnovnu školu "Uskoplje", u kojoj su sufinancirali izgradnju sportske dvorane, kao i povratnike u naselju Bistrica, te najavili pomoć u projektu nadogradnje postojeće zgrade srednje škole.

U Skopaljskoj Gračanici prisustvali su misnom slavlju u povodu 106. obljetnice osnivanja župe Srca Marijina.Drukciji radio


 

Slika bannera nedostaje