Interview Franjo Smoljo Ljaljak, predsjednik udruge umirovljenika Kupres, TEMA: ogrjev, članstvo i pogodnosti za članove

26.02.24 09:07

Interview

Podijeli

Protekloga tjedna objavljena je obavijest umirovljenicima iz istoimene udruge o nabavci ogrjeva za tekuću godinu. Tim povodom u studiju kupreškog radija ugostili smo predsjednika udruge umirovljenika Kupres, g. Franju Smolju Ljaljka koji je slušateljima pojasnio koji su uvjeti, do kada se trebaju ispoštovati rokovi i dugovi što se tiče ogrjeva te koje sve beneficije imaju umirovljenici koji su članovi udruge.


- Udruga skrbi o članovima, njih oko 60.

Kako se učlaniti u udrugu?

Svatko tko ode u mirovinu, s kopijom rješenja i stalnom adresom na području Općine Kupres može podnijeti zahtjev u prostorijama udruge nakon čega upravni odbor razmatra zahtjeve te u konačnici donese odluku.

Prava članova su osim nabavke ogrjeva za godišnje potrebe, mogućnost banjskog liječenja na čak tri lokacije, Fojnica, Gradačac i Sarajevo u dva termina godišnje s određenim popustima. (oko 80 KM po danu)

Osim toga umirovljenici imaju mogućnost sudjelovanja na raznim druženjima, izletima itd. 


Detaljne informacije o nabavci ogrjeva:

Nakon sastanka napravljenog između udruge umirovljenika i uprave ŠGD-a HB Šume, došlo je do nekih promjena, a to su:

-Članarina ostaje 30 KM, kada umirovljenik izvrši obveze iz prethodne godine, uplati novu članarinu, upisuje iznos željenih kubika ogrjeva, a maksimalno je dozvoljeno upisati 12 kubika po domaćinstvu u ovoj godini. Potom slijedi avansno uplaćivanje u iznosu od oko 30% od ukupne količine ogrjeva, a cijena je 106 KM po kubiku. Prilikom upisa umirovljenik mora imati jedan ček od mirovine, ne stariji od 3 mjeseca i izjavu kojom se potvrđuje suglasnost u slučaju neizmirivanja obveza odnosno uplaćivanje rata za drva (a maksimalno je 6 rata) da će udruga, odnosno zavod za MIO/PIO blokirati račun.

-Što se tiče rokova, važno je da svi koji planiraju preko udruge naručiti drva, iste naruče do 15. ožujka tekuće godine kako bi isporučiteljima bilo lakše planirati i sječu i isporuku.

Radno vrijeme udruge:

Radnim danima od 8 do 10:30h. Ured je u zgradi Kupreških kosaca.


Još više detalja i što nam je sve rekao g. Franjo poslušajte ispod:

rad_udruge_umirovljenika_Kupres_.mp3

Bukova_drva_za_ogrijev_18_m3.jpg 

Slika bannera nedostaje