Interview s Načelnikom Općine Kupres Zdravkom Miočem: Infrastrukturni radovi na području Općine Kupres

20.06.24 12:50

Vijesti

Podijeli

Razgovarali smo s načelnikom Općine Kupres o infrastrukturnim projektima koji su pri završetku i koji su u tijeku na području naše općine.

Ponajviše vremena potrošili smo kako bismo doznali nešto više o asfaltiranju ulica i drugih prometnica na području naše općine.

Tako smo doznali da je projekt još iz 2022. vezan za asfaltiranje ulice Kupreške bojne sada u završnoj fazi.

Ulica je proširena, u tijeku je postavljanje novog nogostupa i u cijelosti je asfaltirana. Na nju se nastavlja Ulica 3. studeni 1994. na kojoj je nakon gotovo 40 godina u cijelosti navučen novi sloj asfalta.

Ovih dana treba biti postavljena i nova horizontalna i vertikalna prometna signalizacija. Uz ove ulice asfaltirana je i ulica Ruđera Boškovića u jednoj fazi a uslijedit će i daljnji radovi do sljedećeg križanja iste ulice.

Asfaltirana je i Vukovarska ulica do kraja, a završeno je i asfaltiranje pristupne ceste crkvi sv. Ante u Rastičevu što je zaostatak iz ranijih razdoblja. U tijeku su i radovi na rekonstrukciji prometnice R415 od Bašinca do spomenika braniteljima na Suhom Polju.

Ovih dana su obavljeni razgovori sa predstavnicima Federalne Vlade i Vijeća Ministara o stanju cestovne infrastrukture na jugoistočnom području općine Kupres gdje smo od načelnika doznali kako je u planu priprema projekta asfaltiranja prometnice Rilić do križanja s prometnice TG - RAMA što bi put za Ramu iz pravca Kupresa i Bugojna skratilo za otprilike 20 km.


Što se tiče dječjeg vrtića, pri kraju su radovi na vodo i elektro instalaciji i podnog grijanja..

Prema najavi Načelnika započet će i radovi na vanjskom uređenju zgrade. Uz to plan je u potpunosti urediti i dvorište i okoliš.

Općina Kupres u skladu s projektom proizvodnje iz alternativnih izvora postavit će na krov dječjeg vrtića kolektor instalirane snage od 13 kW.

Kad već govorimo o tome spomenimo da u projekt energije iz alternativnih izvora dolazi gradska sportska dvorana gdje će biti postavljen i duplo veći kolektor od 140 kW.

Razgovora je bilo i o nekim drugim bitnim temama pa poslušajte ispod:

infra_strkturni_projekti_načel.mp3

 

Slika bannera nedostaje