Iz Bosne i Hercegovine u samoizolaciju u Hrvatskoj

 

24.06.20 14:36 Vijesti

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je danas, na konferenciji nacionalnog stožera Hrvatske, kako putnici koji dolaze iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, bez obzira na državljanstvo, moraju boraviti u 14-dnevnoj samoizolaciji u vlastitom domu ili nekom drugom smještaju. U samoizolaciju moraju i osobe iz Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Ova se mjera ne odnosi na putnike koji samo putuju kroz Hrvatsku, odnosno Hrvatska nije njihovo krajnje odredište. Rezultat je ovo trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj i zemljama u okruženju, ali i našoj zemlji gdje je posljednjih tjedana sve više zaraženih koronavirusom, najviše od početka epidemije.

Na pitanje novinara vezano za maturante koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, a koji žele u Hrvatskoj polagati državnu maturu, nije bilo konkretnog odgovora. Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslava Capaka, Marija Bubaš rekla je kako se ova odluka provodi danas od ponoći, a kako je moguće da se državna matura polaže i u posebnim epidemiološkim uvjetima, ukoliko bude potrebe jer se odluka o samoizolaciji osoba koje dolaze iz Bosne i Hercegovine odnosi i na maturante.Andrea Ćosić/Kupreški radio


Samoizolacija.jpg 

Slika bannera nedostaje