Kako izgleda gramofon u HTML-u 5?

 

08.12.11 00:43 Tehnologija

Na web stranicama wheelsofsteel.net možete vidjeti kako izgledaju gramofoni izrađeni s HTML-om 5. Ovi gramofoni zaista i sviraju. Da, dva gramofona jedan kraj drugog koji sviraju "ploču" koju "stavite" na njih. Moguće je odabrati i svirati neke od već ponuđenih skladbi, ili pak upisati link na audio datoteku s druge web adrese.

Dva gramofona jedan kraj drugog... što nam tu nedostaje? Mikseta! Da, i ona je tu. Dva fadera za lijevi i desni player, kao i proporcionalni fader/klizač za prebacivanje na prvi ili drugi izvor/gramofon/skladbu. Ručke je moguće pomicati mišem pa će se oni (možda malo stariji) prisjetiti kako su to nekada činili i barem na tren kroz ovo web sučelje vratiti u vinil doba...Jedina osobna zamjerka je što nisam u bazi uspio naći ništa osim elektronske mjuze, a baš sam "imao želju nabaciti Springsteen-a...

Moramo priznati da je ova web aplikacija zaista dobro izrađena, a s obzirom da je ovo samo showcase nečega što je moguće učiniti s bibliotekama za programere izrađenim u svrhu "bezbrižne" reprodukcije zvuka na web-u (kakve koristimo i mi kako bi Vam omogućili slušanje programa na internetu) , ocjena je 5++ ! :) -Odličan alat za "hitne slučajeve" kada Vam zatreba neki glazbeni svirač, -bez instalacija, -bez dodatnih zjBnCjA.

Možemo zaključiti kako će u neko buduće vrijeme sve naše aplikacije biti na internetu, a desktop aplikacije možda ostati samo kao komponenta koja će omogućiti pristup internetu/internetskim aplikacijama koje će malo ili nimalo lošije raditi svoju zadaću. Barijere će samo biti internetske veze, tj. brzine, a vrlo vjerojatno ni one.

Isprobajte aplikaciju i sami postanite web DJ!

...il' samo isprobajte.

Tomi

 

Slika bannera nedostaje