"Kap ljubavi za kap sreće i bolju budućnost djevojčica u Beninu!"

 

05.12.17 08:47 Vijesti


Dom svetog Ivana Pavla II. u Beninu


Prije nekoliko godina, nakon poplave koja je pogodila južni dio države Benin u zapadnoj Africi, mnoga su djeca ostala bez roditelja i osnovnih uvjeta za dostojan život. U razgovoru s prijateljima koji su vlč. Odilona pitali što im je činiti, iznio je ideju da se izgradi prihvatilište za smještaj djevojčica, jer zbog tamošnjeg mentaliteta smatra se neisplativim ulagati u njihovo obrazovanje. Tako je sve krenulo i dom je otvoren 09. kolovoza 2015. godine. Smješten je u selu Hondij, biskupija Porto Novo, država Beniniz iz koje je i sam vlč. Odilon potekao.


Veličina ovog djela ne da se shvatiti po izgledu i ljepoti kuće, već po bogatstvu i velikodušnosti tolikih suradnika dobra srca koji su dali svoju ciglicu za izgradnju ovog doma Božje providnosti! Za jedan tako velik pothvat potrebno je nešto više od novca – ljubav prema ljudima, osjećaj za potrebe drugih te žrtva za potrebite, a to su sve bitne sastavnice ovog projekta. Dati potrebitoj djecu uvjete za život, za školovanje te prije svega za svjetliju budućnost, veliko je djelo ljudsko, ali i BOŽJE!


Humanitarna udruga "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada, u suradnji sa HT Eronetom, otvorila je humanitarni telefon za pomoć sirotištu u Beninu. Pozivom na broj 092 890 885 doniramo 2 KM za školovanje i dostojan život beninskih djevojčica. Humanitarna kampanja traje 6 mjeseci.


"Kap ljubavi za kap sreće i bolju budućnost djevojčica u Beninu!"


 

Slika bannera nedostaje