Konferencija „Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini“ -U četvrtak i petak,07.- 08. 10.2021. godine sa početkom u 12.00 sati u Hotelu Adria Ski, Kupres

 

Konferencija se održava u okviru istoimenog projekta„Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini“, finansiranog od strane Evropske unije i vlade SR Njemačke. Projekat implementiraju Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, Drvni klaster Hercegovina, Intera tehnološki park i Hera d.o.o.

Obraćanje medijima planirano je pred početak konferencije koja počinje u 12.00 sati.

Projekat „Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini“ doprinosi povećanju izvoza i održivom rastu u drvoprerađivačkom sektoru na području Hercegovine, s ciljem zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta.Projekat takođerpodržava mala i srednja preduzećau jačanju proizvodnje i primjeni inovativnih pristupa.

Cilj konferencije je stvoriti preduvjete za nove poslovne suradnje između domaćih i inozemnih poduzetnika kao i razmijeniti iskustva, znanja i rješenja aktualnih problema što bi u konačnici dodatno potaknulo razvoj sektora.

U okviru konferencije domaći i inozemni govornici će predstaviti aktualnosti iz drvnog sektora poput EU Green Deal-a, tržišnih kretanja, tehnološkog razvoja, digitalizacije i primjene inovacija, jačanja konkurentnosti sektora, biomase i energije iz drva, izvoznih potencijala, mogućnosti unapređenja poslovanja i mnogih drugih.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost ovog projekta je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 miliona eura). Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.


 

Slika bannera nedostaje