Konferencija o šumarstvu i drvnoj industriji 4. i 5. travnja u Kupresu

 


Konferencija ''Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini'' održat će se u četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, u Adria ski hotelu na Kupresu.


Cilj je konferencije postići bolju interakciju između tvrtki, nadležnih institucija i predstavnika akademske i znanstveno-istraživačke zajednice te potaknuti kreiranje obrazovnih, razvojnih i investicijskih projekata na šumi bazirane industrije.


Postojeća demografska kretanja i svojevrsna medijska nepopularnost sektora utječu na nedostatak radne snage, a na svim razinama uočava se potreba za ulaganjem u obrazovanje kadrova, kao i donošenje drugih stimulativnih mjera.


Organizatori poručuju kako će ovogodišnji programski sadržaji uključiti nezaobilazne teme poput "forest managementa", ali i sve aktualnije teme obrazovanja i cjeloživotnog učenja o šumarstvu.


Predviđen je i pregled pozitivnih trendova u Bosni i Hercegovini, certificiranja sirovine, intenzivne suradnje unutar EU te sudjelovanje na međunarodnim projektima, priopćili su organizatori. (Fena)


konferencija_sumarstvo.jpg
 

Slika bannera nedostaje