„Košarkom za toleranciju“

 

01.06.18 08:27 Vijesti


S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti, te promoviranja kulture mira u Livnu će se u nedjelju, 3. lipnja 2018. godine s početkom u 10:30 sati održati turnir, treću godinu zaredom, u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“.

Sudjeluju košarkašice iz Trebinja, Glamoča i Livna. Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Turnir mladosti i športa biti će popraćen i humanitarnim sadržajem. Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna (županije), kolače, razna peciva i ostale slastice svojim sugrađanima ponudit će Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članovi duhovno karitativne Udruge „Kap ljubavi“ iz Tomislavgrada i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova. 

Simboličnom 'kupnjom' slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljenu kutiju, pomoći ćete kupovinu osnovnog namještaja (ležaja, stola, stolica, ormara) samohranom ocu Viktoru Plavčiću i petorici njegovih maloljetnih sinova u Bosanskom Grahovu.

U tijeku su završni radovi oko obnove kuće u kojoj su otac i sinovi koristili samo jednu prostoriju, koja im je bila sve, i kuhinja, i spavaonica, i kupatilo, jer ostatak kuće nije bio upotrebljiv. Akciju za pomoć obitelji Plavčić pokrenulo je i vodi Udruženje građanki „Grahovo“, no, kuću treba i opremiti barem osnovnim namještajem, te je za to potreban i vaš „kolačić dobre volje“ i „kapljica ljubavi“. 


Stoga pozivamo sve ljude dobre volje, naše gospodarstvenike (koji su pokazali da imaju srca za potrebne), institucije i ustanove da podrže mlade u turniru i humanitarnu akciju za obitelj Plavčić.

Koalicija „Uvažavanje“ Livno i ŽKK Livno                                                  

 

Slika bannera nedostaje