Košarkom za toleranciju

 

a_koarska.jpga_košarkom_za_toleranciju.jpg


S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti, te promoviranja kulture mira u Livnu će se u nedjelju, 21. srpnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati održati turnir, četvrtu godinu zaredom, u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“.

Sudjeluju košarkašice iz Livna i Drvara. Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Turnir mladosti i sporta bit će popraćen i humanitarnim sadržajem. Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna (Županije), kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudit će Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, i članovi/ce Koalicije.

Simboličnom 'kupnjom' slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći ćete uređenje prilaza obiteljskoj kući obitelji Budić u Livnu (asfaltiranje i postavljanje rukohvata). Riječ je o sestri i bratu, Ani i Ivanu, koji boluju od multiple skleroze. Asfaltiranje pristupnog puta umnogome će olakšati samohranoj majci Blaženki izvoženje invalidskih kolica do ceste, kao i pristup vozilu hitne pomoći.

Izjave za medije bit će upriličene prije početka Turnira na Trgu u 9:30.

Košarkašice iz dva grada u HBŽ, Drvara i Livna, u kojima djeluju koalicije protiv mržnje, „Drvar – grad razumijevanja“ i „Uvažavanje“ sudjelovat će i na radionici „Grafiti – od ulične umjetnosti do kaznenog djela“koja će se u 14:30 održati u maloj Sali PTC Forum u Livnu.

Istoga dana, za drugu skupinu mladih iz Livna bit će upriličena radionica na temu “Predrasude i izgradnja mira” čiji početak je planiran u 16:30, također u PTC Forum.

Sve aktivnosti Koalicija “Uvažavanje” realizirat će uz potporu Misije OESS-a u BiH TU Drvar. 

Slika bannera nedostaje