Krizni stožer predlaže produženje mjera

 


Na sjednici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, održanoj danas, predloženo je produženje aktualnih mjera za narednih sedam dana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u FBiH.

Naime, prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednjih sedam dana zabilježen je blagi pad broja zaraženih osoba, ali se još nisu stekli uvjeti za popuštanje mjera. To, između ostalog, podrazumijeva da u narednom razdoblju na snazi ostane ograničenje kretanja od 21:00 do 05:00 sati ujutro.

“Najteža situacija je u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Posavskoj županiji” istaknuli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, posebno naglašavajući da je u Federaciji BiH u posljednjih četrnaest dana preminulo više od 600, a u posljednjih mjesec dana oko 2.000 osoba.

Krizni stožer FMZ poziva županije na striktno vršenje nadzora nad provođenjem mjera, te uvođenje dodatnih mjera u županijama u kojima je pogoršana higijensko-epidemiološka situacija.

Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje. Podsjećamo da Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere.


livnoonline


virus_korona.jpg

 

Slika bannera nedostaje