Kupres: Održan 5. Etno festival 'Moj Ivane 2023'

02.07.23 08:26

Vijesti

Podijeli

U organizaciji Hrvatskog doma Kupres i općine Kupres sinoć 01. srpnja 2023. godine u Hrvatskom domu u Kupresu održan je peti po redu etno festival "Moj Ivane 2023". Etno festival je prigodnim riječima otvorio načelnik općine Kupres gospodin Zdravko Mioč.

viber_slika_2023_07_02_08_26_11_ - Copy 2.jpg

Sve prisutne je srdačno pozdravila i Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Nastupili su izvođači s područja BiH i Republike Hrvatske. Sa svojim pjesmama i igrama u dvorani Hrvatskog doma, nastupili su ženska vokalna skupina "Ivančice" iz Kupresa , Tamburaški orkestar Mostar "Esminger", KUD Kralj Tomislav - Tolisa, HKUD '' Seljačka sloga '' Trebižat – Čapljina, HKUD "Fra Jozo Križić" iz Roškog Polja, Klapa „Sveti Jeronim“ i KUD Župa Bagalović iz Krvavca.

viber_slika_2023_07_02_08_26_10_.jpg

Etno festival osmišljen je s ciljem njegovanja, reproduciranja i suvremene interpretacije tradicijske glazbe kao neizostavnog dijela kulturnog identiteta zajednice. Radi se o festivalu koji prezentira kulturnu raznolikost putem etno glazbenog izričaja. Suvremenom reinterpretacijom tradicionalnih napjeva s područja regije i šire čuva se vrijedna nematerijalna baština koja se afirmira kao iznimna vrijednost. Ciljanim odabirom izvođača festival doprinosi kulturnoj razmjeni i integraciji, promičući solidarnost, razumijevanje i prihvaćanje drugih i drugačijih kulturnih vrijednosti i tradicija. 

Slika bannera nedostaje