Kupres play

 

11.08.17 11:09 Glazba

Jučer, 10. kolovoza , u Art caffeu u kupreškom Domu kulture održan je Kupres play EMBRIO dječja radionica u sklopu koje je najmlađima predstavljena glazba s gramofona, glazbeni instrumenti, te snimke nastupa nekih velikana glazbe.

Središnjeg dana Festivala 11. kolovoza, u suradnji s Likovnom akademijom iz Širokog Brijega održat će se Kupres play ART s početkom u 13 sati, a tom prilikom oslikavat će se neka gradska pročelja te izrađivati skulpture od slame. Istog dana, u 14 sati, održat će se program Kupres play ECCO  na kojem će biti izloženi ekološki proizvod i rukotvorine.

U središnjem dijelu festivala, u ART caffeu, s početkom u 21 sat, nastupit će The Heaps (Split), Straight Mickey and the Boyz ( Beograd), Cojones (Zagreb) te Luigy Brusto (Travnik). Ulaznice za koncertne događaje su dobrovoljni prilozi.

Za one koji se odluče provesti vikend na Kupresu nakon Festivala,  12. i 13. kolovoza bit će organizirano paraglajding natjecanje PARABABA CUP.

Kao novitet u dodatnim programima, je road-trip. Oni koji se prijave 12. kolovoza i dođu ranije imat će priliku posjetiti nekoliko prekrasnih lokaliteta na području Kupresa, koji u ljetnom razdoblju zasljepljuje bujnom vegetacijom, biološkom raznolikošću i prirodnim fenomenima.

Kupres Play, čiji je osnovni cilj podizanje kvalitete života u ovoj sredini, ove se godine održava pod nazivom ''Visit Mordor'', čime su organizatori željeli istaknuti često maćehinske i surove klimatske uvjete na Kupresu.

Festival alternativne glazbe i dobrih vibracija na Kupreškoj visoravni, kojeg organizira Udruga Kupreški kosci i u produkciji Hrvatskog doma i ove godine ima i humanitarnu notu te će se dio prihoda darivati u humanitarne svrhe.

Prijave za izložbu eko-proizvoda i rukotvorina, i road-trip možete izvršiti na sljedećem linku (https://kupresplay.wixsite.com/kupresplay2017 ), a sve informacije o Festivalu dostupne su na Facebooku (https://www.facebook.com/events/114416739201603/?ref=ts&fref=ts) .

Generalni pokrovitelj Festivala je Šumsko gospodarsko društvo Hercegbosanske šume, a zlatni su sponzori Vlada HBŽ-a te Ministarstvo prosvjete kulture i sporta HBŽ-a.kkkuuuppp.jpg


 

Slika bannera nedostaje