Kupres se upisao u povijest

 

31.07.17 16:41 Vijesti


Naš živopisni gradić, kako nas često drugi opisuju, ponovno se upisao u povijest. U Guinnessovoj knjizi rekorda pisati će kako se u Kupresu 30. srpnja 2017. godine okupilo 2325 Ivana, najviše ljudi istog imena na jednom mjestu. 
U srcu svakog Kuprešaka ostat će upisan ovaj dan kao najljepši i najsretniji otkad smo se vratili poslije rata. 
Pjevali smo "Moj Ivane...vratit će se Ivan s tisuću momaka..." često, ali tko je mogao sanjati da će pjesma postati stvarnost, da će naš veliki san postati java.
Kada smo gledali Ivane kako su preplavili stadion u Kupresu i kako u glas pjevaju "Moj Ivane", osjetili smo ponos, a naša srca su zaigrala.
Koračali su veselo Ivani do središta grada gdje je snimljena milenijska fotografija. No nisu samo Ivani jučer uljepšali naš, inače, pomalo pusti grad. Već nekoliko dana prije ovog događaja pričalo se kako organizatori ( Udruga kupreških kosaca i Zavičajni klub Kuprešaka ) očekuju 10 000 - 15 000 posjetitelja. 
Bili su skromni.
Na kuprešku visoravan je u kilometarskim kolonama stiglo 12 000 automobila, a u njima preko 30 000 ljudi. Bio je pun grad, a tek srce...
Događaj je upotpunio koncert na kojem je okupljeno mnoštvo pjevalo sa našim gostima. A kada je na pozornicu stigao naš Kuprešak, kako ga slobodno možemo zvati, Marko Perković Thompson zavladala je euforija. Odjekivala je pjesma i dalje od Kupresa.
Nadamo se da će ovaj događaj, osim prelijepog sjećanja, postati tradicija.

Andrea Ćosić

 

Slika bannera nedostaje