Kupreški osnovci priredbom pozdravili kraj polugodišta

 

24.12.11 14:38 Vijesti

Velika koncertna dvorana hrvatskoga doma u Kupresu, koja ima 450 sjedećih mjesta, bila je premala da bi primila sve posjetitelje koji su željeli vidjeti Božićni koncert, kojega su prošloga četvrtka priredili učenici i nastavnici Osnovne škole fra Miroslava Džaje iz Kupresa. 

 

Program je bio raznovrstan, maštovit i osmišljen tako da se uistinu moglo čuti i vidjeti sve ono najljepše što mogu pružiti mladi izvođači od najnižih razreda do onih najstarijih. Preko sto izvođača ispunilo je dvoranu svečanim ozračjem božićnih pjesama, bilo je tu i prigodnih igrokaza na temu tradicijskih božićnih običaja, recitala, solo nastupa i grupnih koreografija, zborskog pjevanja i plesnih točaka.

 

Svečanom blagdanskom doprinijele su i živopisne božićne jaslice postavljene na jednom dijelu pozornice.

 

Ugođaj blagdanskih koncerata u Hrvatskome domu Kupres nastavlja se i poslije Božića kada će, na Ivanjdan, 27. prosinca u 18:00 sati, biti održan tradicionalni Božićni koncert HKD Napredak Kupres, a na platou ispred Doma bit će postavljene žive jaslice.

 

Evo još jedne dobre pozivnice za sve koji planiraju provesti Božićne i Novogodišnje blagdane na Kupresu da, pored uživanja u snijegu, kojega ima dovoljno i za skijanje i za sanjkanje, pogledaju i upoznaju ponešto od tradicijske kulture i narodnih običaja Kupreškoga kraja.

Gašo / Hrvatski dom Kupres

 

Slika bannera nedostaje