Lijepa strana zime na Kupresu!

 

12.01.19 20:58 Vijesti
kupres crkvasvobitelji

Lijepa strana zime na Kupresu!

Kuprešku crkvu Svete obitelji 4.9.2012. posjetilo je preko 30 svećenika naše nadbiskupije na čelu sa nadbiskupom M. Barišić , a pridružili su im se i mons Uzinić i mons. Ivas. Nadbiskup Barišić na početku propovijedi rekao je da dolazi na Kupres nošen pjesmom “Jel kupreško polje uzorano je li na njemu žito posijano”.

Vidjesmo da je i uzorano i posijano i ono vidljivo i ono nevidljivo sjeme, rekao je nadbiskup. Istaknuo je da je blago riječi Božje svjetlo i snaga, a riječ Božja je kao blago skriveno na polju.

To Božje blago veće je od novčanog i materijalnog blaga, jer Božje blago se naziva ljubav i ne može se kupiti, samo se može imati ili ne imati. Na kraju propovijedi nadbiskup je istaknuo da se kroz čitavu povijest zlo odupiralo dobru, laž nije podnosila istinu, nepravda nije podnosila pravdu.

Zbog toga, dragi Kuprešaci i dragi vjernici, svi smo mi izloženi i zlu i nepravdi i zavisiti, ali izlaz iz toga je da svaki dan molimo nebeskog Oca: “izbavi nas od zloga”. Mi smo krštenjem “cijepljeni” protiv zla, a riječ Božja nam je svakodnevna hrana bez koje, htjeli mi ili ne, teško možemo živjeti, zaključio je nadbiskup Barišić. Misno slavlje pjevanjem su animirali splitski svećenici.

Župa UBDM Žrnovnica


kupres_crkva.jpg

 

Slika bannera nedostaje