Linnovate fnancijski podržao pet poduzeća iz HBŽ-a - dva iz Kupresa

 

02.05.21 21:20 Vijesti
linnovate hbz kupres

Tehnološki park Linnovate iz Livna je u suradnji sa slovenskom nevladinom organizacijom PiNA i uz financijsku potporu Programa međunarodne suradnje Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije putem programa BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu, podržao pet start-upa s područja Hercegbosanske županije (HBŽ) grantovima u ukupnom iznosu od 25.000 maraka.

Kako su za Fenu naveli iz TP Linnovate, u proteklom šestomjesečnom razdoblju kroz startup akademiju sedam startupa je uz pomoć iskusnih predavača i mentora razrađivalo svoje poslovne ideje, učili ih uokviriti u zakonodavni i pravni oblik, te učili kako upravljati ljudskim, ali i financijskim potencijalima i kako svoje proizvode i usluge marketinški pozicionirati na tržištu.

Kako su objasnili, na žiriju je bio iznimno težak zadatak gdje su se na prezentacijama sudionika smjenjivali poslovni projekti koji će nedvojbeno dati dodanu vrijednost turističkoj ponudi županije, ali i ojačati međunarodno pozicioniranje tvrtki ne samo iz županije, već i cijele Bosne i Hercegovine i obrnuto.

Zajedno s kolegama iz Slovenije koji koordiniraju cjelokupnim projektom domaći žiri nagradio je ideje grantovima po pet tisuća konvertibilnih maraka koje su dobili ATV Expirience – iznajmljivanje ATV Quad vozila i organiziranje izleta,Stur.ba. – vožnja kanua i promatranje ptica, BeeLe – proizvodnja zdrave hrane i pčelarstvo, Kupres MTB Trails – ‘all-mountain’/ ‘enduro’ vožnja biciklima na Kupresu i Adparentia – digitalna marketinška agencija.

Iz TP Linnovate su naveli kako će nagrađeni startupi putem projekt biti uključeni u daljnji program potpore, koja obuhvata individualno savjetovanje, mentorstvo i coaching, podršku za promociju poslovnih ideja poduzeća te događaje umrežavanja u trajanju jedne godine s mogućnošću produženja.

“Linnovate svakako i kroz svoj program podrške startupima nastavlja daljnju suradnju s nagrađenim startupima ali i startupima DaKa Mont i LiCode koji su bili dio ovogodišnje Linnovate startup akademije”, poručili su iz Tehnološkog parka Linnovate.


lino1.pnglino2.png

 

Slika bannera nedostaje