Mala Gospa - Šćit 2018.

 

09.09.18 14:20 Vijesti

Jučer jepred nekoliko tisuća vjernika proslavljen blagdan Male Gospe na Šćitu. Svetište na Šćitu bilo je dupkom puno. Od ranih jutarnjih sati pristizale su kolone hodočasnika iz župa središnje Bosne, Uskopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, Kupresa, hercegovačkih župa, kao i Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine. Svi oni došli su sa svojim potrebama i poteškoćama te s molitvom Majci od Milosti.

 

Prije sv.mise, a u povodu Dana općine Prozor-Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove.

rama.jpgrama_3.jpgrama3.jpgrama2.jpg

 

Svečanasveta misa služena je u samostanskom dvorištu, a predvodio ju je fra Petar Klapež, gvardijan franjevačkog samostana u Sinju. Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je zbor župe Rama Šćit.

rama5.jpg

 

 

 

Priprava zablagdan Male Gospe započela je u srijedu trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice služena je sv. misa za dobar početak nove školske godine. Također, pod ovom misom bio je i blagoslov školaraca, učitelja, nastavnika i profesora. 

U četvrtak,drugoga dana trodnevnice, služena je sveta misa za hodočasnike. U petak, zadnjega dana trodnevnice, u samostanskom dvorištu služena je sv. misa Uočnica koju je predvodio fra Vinko Sičaja, na kojoj je bilo oko 60 ak hodočasnika iz Kupresa.

kup2.jpgkup1.jpgkup3.jpgkup4.jpgkup6.jpg

Ramski internet portal


 

Slika bannera nedostaje