Mateo Marić iz Viteza humanitarnim radom odgaja novu generaciju altruista: "Nikad se ne smijemo umoriti čineći dobro!"

 

Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni je Udruga koje je postala prepoznatljiva širom Bosne i Hercegovine, pa i šire. Udruga je prepoznata po mnogo humanitarnih aktivnosti na području Viteza i središnje Bosne.


Ove mlade osobe pomažu starijim i nemoćnim osobama. kupovinom hrane, ogrjeva, lijekova, plaćanja režija i na još mnogo drugih načina. Udruga je i danas obišla one kojima je pomoć najpotrebnija i uručila im prigodnu donaciju.

mateo_1.jpg

Za vrijeme karantene usljed Covid-19 pandemije Mateo je s grupom volontera nesebićno obilazio stare i nemoćne, obitelji u potrebi te ugrožene.

Kako nam je rekao predsjednik Udruge Mateo Marić, volonteri kroz svoj rad pokazuju brigu za starije i nemoćne, te tako pokušavaju afirmirati društvenu zajednicu na isti ili sličan vid aktivnosti. Također kroz ovakav vid volontiranja mlade osobe mogu ponijeti za život vrijedna iskustva i to je jedan od mnogih benefita volontiranja.

mateo_2.jpg

mateo_3.jpg

Predsjednik Udruge se zahvalio svima koji im pomažu kako bi oni bili posrednici dobrih djela. Iz Udruge šalju poruku koje je njihov moto ,,Nemojte se nikad umoriti čineći dobro!"

Dnevnik.ba

 

Slika bannera nedostaje