Maturanti s područja Hercegbosanske županije boravili na EXPO-u u Dubrovniku

30.10.23 15:03

Vijesti

Podijeli

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u sklopu institucionalne suradnje s Dubrovnik EXPO-om, osiguralo je boravak u Dubrovniku za 50 učenika završnih razreda s područja Hercegbosanske županije. Osim besplatnog prijevoza do Dubrovnika i nazad, učenici su imali povlaštene cijene obroka u gastro zoni i kod partnera događaja, besplatan ulaz na gradske zidine i muzeje te besplatan javni gradski prijevoz s Expo narukvicom.

Dubrovnik EXPO je ove godine ostvario dolazak više od 3500 maturanata s područja Republike Hrvatske, te Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Na događaju je sudjelovalo više od 60 srednjih škola, 24 obrazovne institucije, 20 regionalnih centara kompetentnosti, više od 30 tvrtki, zatim predstavnici EU i brojni drugi, dok je iz BIH bilo prisutno više od 400 učenika završnih razreda.

Cilj i svrha ovakvih događaja je pružanje prilike mladima za pravovremeno informiranje o nastavku obrazovanja, uključivanje na tržište rada te sve druge prilike za osobni, društveni i profesionalni razvoj, poručili su iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Maturanti_HBŽ_na_Dubrovnik_EXPO_.jpg


 

Slika bannera nedostajeSlika bannera nedostaje